Ploieşti: Zilele oraşului au îngreunat traficul rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Zilele oraşului au îngreunat traficul rutier
Ploieşti: Zilele oraşului au îngreunat traficul rutier

Din cauză că Bulevardul Independenţei este închis, conducătorii auto au format cozi interminabile pe străzile ocolitoare.

De Zilele Ploieştiului, locuitorii au avut parte nu numai de distracţia oferită de Primărie, ci şi de zeci de minute în plus petrecute în trafic, faţă de zilele obişnuite. Asta pentru că, unele dintre areterele de circulaţie au fost închise temporar, iar şoferii au avut de ales alte rute ocolitoare, pe care s-au format cozi şi s-a mers bară la bară.

Bulevardul este închis
Una dintre străzile care a fost închisă în aceaste zile este Bulevardul Independenţei, aici fiind organizate diferite activităţi cu ocazia acestui eveniment. „Cred că am făcut 30 de minute ca să trec de zona centrală, pentru că nu am putut să merg cu mai mult de 20 de kilometri la oră, plus că m-am oprit de zeci de ori. Se circulă infernal pe strada asta”, spune Costin Ionescu, un şofer aflat în trafic.

Principalele artere pe care se circulă foarte greu în aceaste zile sunt străzile Ştefan cel Mare şi Bobâlna, care fac legătura între zona de sud şi centrul municipiului. Multe maşini au circulat foarte greu şi în zona Kaufland, acolo unde s-au desfăşurat câteva dintre acţiunile dedicate ploieştenilor, dar şi pe strada Rudului şi Gheorghe Doja în prelungire cu Ştefan Greceanu.

„De obicei este aglomerat în acest zone şi în cursul săptămânii, dar acum că au fost evenimentele astea parcă s-a aglomerat şi mai mult decât de obicei. Sperăm că, de luni încolo, vom reveni la traficul obişnuit, pentru că parcă totuşi era mai bine înainte de aceste zile”, spune un alt conducător auto. 

Probleme rezolvate
Ieri dimineaţă pe traseul liniei 101, între Halele Centrale şi Piaţa Anton, circulaţia rutieră s-a desfăşurat foarte greu din cauză că, Strada Mihai Bravu era închisă pentru alte evenimente din cadrul Zilelor Oraşului. Astfel, şoferii nu puteau folosi această arteră fiind nevoiţi să folosească alte trasee spre cartierul Mihai Bravu.

„Am dat drumul la trafic pentru că şoferii nu mai aveau acces de la intersecţia Străzilor Gheorghe Lazăr şi Mihai Bravu”, explică comisarul şef Ştefan Crivăţ, şeful Seviciului Poliţiei Rutiere. Acesta mai sune că, în zonele în care traficul s-a desfăşurat cu greutate au fost trimise patrule ale poliţiei rutiere pentru a dirija maşinile aflate în circulaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite