Ploieşti: Zilele Şcolii „Rareş Vodă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Zilele Şcolii „Rareş Vodă”
Ploieşti: Zilele Şcolii „Rareş Vodă”

Prima ediţie a acestui eveniment a fost organizată în cel mai mic detaliu de elevii unităţii, care au pus suflet şi au luat parte la toate activităţile dedicate sărbătorii.

Şcoala „Rareş Vodă”, cunoscută şi ca Şcoala nr. 9 sărbătoreşte, pentru prima dată, Zilele Şcolii.

Evenimentul a debutat marţi, la Casa Armatei, cu o întâlnire a cadrelor didactice angajate sau care au lucrat în această unitate şcolară, dar şi cu un spectacol oferit de elevii şcolii.

Zilele Şcolii „Rareş Vodă“ se vor încheia în această seară, la Casa Memorială „Paul Constantinescu”.

Diverse activităţi
La acest eveniment, elevii cercului de istorie s-au întâlnit pentru un simpozion cu titlul „Din istoria oraşului Ploieşti“, unde a fost vernisată şi expoziţia „Istoricul şcolii în imagini”.

Elevii din clasele a VIII-a s-au implicat şi ei în această sărbătoare şi au participat la Carnavalul absolvenţilor, promoţia 2009. Tinerii cu aptitudini sportive au putut să se întreacă pentru Cupa Şcolii „Rareş Vodă” la fotbal.

Premii pentru cei mai buni elevi
Astăzi, organizatorii au pregătit un concurs judeţean interdiciplinar intitulat „9 pentru nota 10”, la care participă şcoala gazdă şi alte opt unităţi şcolare din Ploieşti şi din judeţ.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul dimineţii, iar cei care au reuşit să obţină rezultate foarte bune vor fi premiaţi, în această seară, la Casa Memorială „Paul Constantinescu”.

„ Concursul se desfăşoară pe diferite teme, elevii formând echipaje pentru a se întrece între ei. Am pornit de la faptul că 2009 este anul inovaţiei şi creaţiei, şi am lansat acest concurs care va conţine probe literare, plastice şi o probă dată pe calculator, pentru că am căutat şi o notă atractivă pentru copii”, explică profesoara Marilena Ghiorghiţă, colaboratoarea acestui proiect.

Încântare mare
Încântarea elevilor care au participat la Zilele Şcolii a fost foarte mare, mai ales că au luat parte la acest eveniment prima dată.

„Îmi place foarte mult că toţi copiii şi profesorii s-au implicat şi este ceva important pentru noi”, explică Miruna, o elevă a acestui unităţi.

Cu această ocazie a fost lansat site-ul şi revista unităţii de învăţământ

Mozaic cu desene
Şi elevii din clasele mai mici s-au dovedit a fi talentaţi.  „Înainte de acest eveniment am desfăşurat un alt proiect, împreună cu elevii unei clase a VI-a, în care copiii au realizat picturi pe pânză.

Ei au primit anumite pânze de o singură dimensiune pe care au avut ca temă să picteze flori.  La final, toate pânzele au fost asamblate ca un mozaic de dimensiuni mari, iar tabloul astfel obţinut l-am expus în clasa în care învaţă copiii”, a mai spus Marilena Ghiorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite