Ploieşti: Zeci de suporteri, amendaţi şi cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul dintre Otopeni şi Steaua, disputat pe stadionul Astra, s-a terminat pe masa procurorilor

Gruparea Mobilă Ploieşti a mobilizat peste 150 de jandarmi pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică la partida de fotbal dintre echipele CS Otopeni şi Steaua Bucureşti, disputată duminică seară pe stadionul Astra.

Măsura jandarmilor s-a dovedit a fi una necesară, deoarece incidentele nu au lipsit, iar suporterii veniseră pregătiţi pentru scandal. În cursul zilei de ieri, au fost definitivate verificările în urma cărora 41 de persoane au fost amendate şi patru s-au ales cu dosare penale.

În drum spre stadion, în jurul orelor 20.00, un grup de suporteri ai echipei Steaua Bucureşti au ieşit în calea unui autobuz în care se aflau suporteri locali. Cum între cele două există rivalităţi vechi, s-a ajuns repede la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mărul discordiei
A existat un schimb de înjurături între microbişti şi un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Capitală, a aprins scânteia conflictului aruncând cu pietre în direcţia autobuzului ce transporta suporterii locali. Câteva geamuri s-au spart, şoferul a oprit maşina şi pasagerii au coborât şi au sărit la bătaie.

Conflictul s-a oprit doar la intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor. Ulterior, în urma controlului corporal şi al bagajelor, s-au găsit lanţuri, curele cu catarame metalice, iar asupra unui suporter stelist a fost găsit şi un obiect din categoria armelor interzise, respectiv un ,,box“.

37 dintre participanţii la bătaie au fost amendaţi, în total cu 7.540 de lei, iar patru s-au ales cu dosare penale pentru port ilegal de armă albă, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, 23 dintre suporteri au primit şi interdicţia de a mai participa la competiţiile sportive pe o perioadă de un an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite