Ploieşti: Vizita Principelui Radu de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alteţa Sa a trecut pragul Centrului de Transfuzii Sanguine şi s-a întâlnit cu primarul şi elevii unui club de debate din colegiile naţionale.

Principele Radu a onorat invitaţia făcută de conducerea Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploieşti. „Sunt foarte puţine locuri din România precum Centrul, un loc al generozităţii. Faptul că oamenii vin aici să-i ajute pe alţii care sunt pe patul de spital e un lucru mare”, a declarat Alteţa Sa.

După ce a intrat în toate saloanele şi laboratoarele, principele a apreciat evoluţiile din acest domeniu medical. „Sunt bucuros să văd schimbări majore în aparatură. Când eram mic, mama mea era medic de laborator şi îmi aduc aminte ce aparatură era prin 1960", a declarat Principele Radu.

"Boala încă loveşte fiinţa umană şi va continua să lovească, deci avem nevoie în continuare să fim generoşi”, a mai spus Alteţa Sa. Principele nu poate dona sânge, deoarece a avut hepatită virală în copilărie şi hepatită B.

Întălnire la Primărie

După vizita de la Centru, a urmat o scurtă întrevedere cu primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi întîlnirea cu elevii unui club de debate, în mijlocul cărora Principele Radu vine periodic, de aproximativ cinci ani.

„Sunt în Ploieşti doar pentru două lucruri, pentru a vizita Centrul şi pentru a mă întâlni cu elevii de la colegiile naţionale, care sunt vechii mei prieteni. Vorbesc cu ei despre acelaşi lucru, despre generozitate şi despre felul în care văd ei România de mâine”, a mai declarat Alteţa Sa, Principele Radu.

Mai multe amănunte citiţi mâine în Adevărul de Seară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite