Ploieşti: Valentina Codreanca trăieşte în lumea misterelor şi paranormalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Valentina Codreanca trăieşte în lumea misterelor şi paranormalului
Ploieşti: Valentina Codreanca trăieşte în lumea misterelor şi paranormalului

Vrea să vindece criza economică din minţile acelor oameni care cred că li s-au făcut farmece de nu se mai descurcă cu banii. Este absolventă a Facultăţii de Studii Astrologice şi îşi ajută semenii să scape de boală şi de probleme ale sufletului, prin ritualuri şi descântece.

Valentina Codreanca a deschis, în Ploieşti, un cabinet de numerolgie şi astrologie, singurul de acest gen din muncipiu. Tânăra spune  că s-a gândit că este cea mai bună soluţie pentru ploieştenii care au nevoie de ajutor acolo unde medicii, psihologii sau preoţii nu pot face mai mult.

Cabinetul său are o sală de aşteptare, amenajată cu bun gust, plină de candele parfumate şi flori de câmp, o secretară şi o încăpere unde îşi primeşte clienţii.


Nu taie găini, nu îi leagă pe oameni de mâini şi de picioare,  şi nici nu le dă să mănânce amestecuri ciudate şi plante neştiute, ca în povestirile cu vrăjitoare.

Spune că niciodată nu a încercat să schimbe destinul oamenilor, deşi unii i-au cerut asta, ci i-a ajutat să se ferească singuri din calea răului.

„Oamenii vin la mine ca la orice cabinet de medicină sau de psihologie. Totul este curat, aerisit şi stăm de vorbă la un birou, faţă în faţă. Aşa le-am câştigat încrederea”, spune Valentina Codreanca. Este specialist în numerologie şi are o sferă de cristal în care spune că poate vedea viitorul celor care-i cer ajutorul.

Ritual de tămăduitoare
Valentina are 28 de ani, o piele albă şi catifelată, ochii negri, pătrunzători, şi părul ca abanosul. Este un excelent orator. Tânăra are o poveste care poate fi transpusă oricând într-un scenariu de film. Spune că a moştenit harul cititului în stele, în numere şi în zodii de la bunica sa.

„La naşterea mea a avut loc un ritual pentru a vedea dacă sunt înzestrată cu puteri paranormale. Din cele cinci surori ale mele, doar eu am acest har. Mamei mele i-a apărut sub unul dintre sâni o aluniţă care a dispărut după nouă zile. Acesta era semnul”, povesteşte tânăra.

A doua zi a urmat un ritual prin care a fost primită în rândul tămăduitoarelor. De la vârsta de şapte ani a devenit ucenica bunicii sale. 

Până la 14 ani a învăţat pe dinafară toate ritualurile specifice astrologiei şi chiromanţiei. „Mi se spunea «nepoata vrăjitoarei». Aşa mă strigau copiii pe stradă. Nu am suferit deloc, mi-a făcut plăcere să cunosc o altă lume, unde nu oricine are acces. Mergeam cu bunica să descânte pe o apă curgătoare, într-un loc tainic, unde spunea ea că se deschid cerul şi pământul”, mai spune Valentina Codreanca.

Procurori şi oameni cu funcţii mari i-au trecut pragul
Zâmbeşte când este întrebată de cazurile pe care le-a rezolvat. Spune că i-au trecut pragul mii de oameni amărâţi –şomeri şi pensionari, dar şi oamenii cu funcţii mari - procurori, judecători, poliţişti sau medici.

Toţi au venit la ea cu probleme ale sufletului sau pentru vindecarea unor boli. „Le spun despre caracteristicile zodiei lor, în funcţie de ziua, anul şi ora naşterii. Le citesc în cafea şi văd cum arată aura lor. Sunt chestii dovedite ştiinţific, nu poveşti de adormit copiii”, afirmă tânăra.

Primul caz rezolvat a fost al unui medic chirurg, din Iaşi. Era doar o copilă pe atunci. „Am văzut un om amărât în faţa mea, în ochii căruia se putea citi disperarea. Am văzut în zodii că îmbracă halatul alb, aşa am dedus că este medic. Am stat de vorbă cu el, i-am făcut un descântec scurt şi la trei săptămâni a venit să-mi mulţumească. Se vindecase de o boala pe care nimeni nu i-o descoperise”, mai spune Valentina.

Absolventă de facultate
Încă de mic copil a fost preocupată de ştiinţele oculte, de mişcarea aştrilor şi de numerologie, şi a citit numeroase cărţi de specialitate. Valentina a absolvit o formă academică de educaţie esoterică.

Ea spune că, acum, la 28 de ani, se consideră o persoană împlinită. Participă la congrese naţionale şi internaţionale şi a colaborat cu parapsihologul Ion Ţugui. 

Întrebări şi răspunsuri

Care credeţi că este diferenţa dintre o tămăduitoare şi o vrăjitoare?
V.C: Vrăjitoarele se ocupă cu magia neagră, fac mult rău, prin definiţie fac vrăji, leagă farmece, cum se spune. Eu sunt un tămăduitoare, fac bine spunând oamenilor ce au pe suflet, îi ajut să înţeleagă ce se petrece cu ei, mai fac şi descântece, totul se întâmplă în timpul zilei, până în ora 12. la unii le spun despre cifradestinului sau calea în viaţă, în funcţie de datele naşterii.

Criza financiară afectează şi acest domeniu de activitate?
V.C: Nu, din contră, oamenii sunt din ce în ce mai neajutoraţi şi apelează la noi ca să-i liniştim. În definitiv, este vorba tot despre psihicul omului. Stăm de vorbă, le spun cum le văd viitorul. Întotdeauna le spun ceea ce văd, chiar dacă este de rău. Nu le golesc buzunarele de bani, am preţuri foarte mici la serviciile pe care le ofer, prin urmare îşi permit să dea 20, 30 sau 40 de lei.

Ce planuri de viitor aveţi?
V.C: Acum scriu o carte despre tot ceea ce fac. Despre cum trebuie folosite cărţile de tarot, la ce sunt bune acestea, despre astrologie şi numerologie, despre ghicitul în cafea şi în palmă. Dau şi exemple, ca să înţeleagă oamenii mai bine. Sunt de fapt nişte studii de caz. Cred că o să fie un success.

Ce îi place
Îi plac plimbările în aer liber şi când are zile libere pleacă cu familia la mare sau la munte. Se uită la filme de acţiune şi la drame. Merge la teatru împreună cu soţul şi în fiecare weekend ia masa la restaurant.

Ce nu-i place
Spune că nu-i plac oamenii care o judecă pentru ceea ce face şi nici cei care nu au încredere în ea.


Profil
Născută
6 septembrie 1981, Ploieşti

Ultima şcoală absolvită
Facultatea de Astrologie, 2007

Profesie
Astrolog

Familie
Căsătorită, are două fete

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite