Ploieşti: Tinerii şi-au serbat ziua prin mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distracţia şi voia bună au fost la ordinea zilei pentru ploieştenii care au sărbătorit astăzi Ziua Tineretului la Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploieşti. Au avut loc concursuri sportive, dansuri, acţiuni de ecologizare, iar cei prezenţi au putut exprima în scris tinereţea din sufletul lor pe “Zidul Semnăturilor”.

A devenit deja o tradiţie ca, de Ziua Tineretului, ploieştenii să fie prezenţi în număr mare în parcul de la Sala Sporturilor “Olimpia”. Autorităţile locale şi judeţe s-au ocupat din timp ca evenimentul să abunde în tot felul de concursuri pentru participanţii la distracţie.

În fugă, pe role
Chiar dacă soarele s-a ascuns după nori şi au picurat câţiva stropi de ploaie, tinerii tot şi-au sărbătorit ziua. Manifestările au debutat cu o întrecere pe role, aleea principală a parcului devenind parcă mai animată ca niciodată. Copiii au fost în culmea fericirii.

“E super aici în parc. Am fost şi anul trecut şi e frumos tare. M-am pregătit aproape zilnic pentru concursul de role, după ce îmi terminam temele pentru şcoală veneam să dau o tură prin parc”, a spus încântat de concurs Mihnea Dumitru, un elev în vârstă de 13 ani din Ploieşti.

De atâta nerăbdare şi entuziasm, unii dintre ei s-au mai împiedicat, încercând să ajungă primii la linia de sosire. Au fost încurajaţi însă de părinţi, bunici, prieteni şi de profesori. “Am venit să ne distrăm şi noi, până la urmă. Eu sunt de părere că ne trăim a doua tinereţe, sufletele ne-au rămas ca la 20 de ani. Chiar dacă nu ne dăm pe role, îi încurajăm de pe margine”, a spus Paula Dima, mama unui participant la concurs.

Concurs de creaţie
Copiii şi adolescenţii au mai avut ocazia să-şi demonstreze abilităţile sportive  la o întrecere de cros, să joace baschet, badminton şi tenis de camp, dar şi să sară coarda pe aleile parcului.

Un alt concurs bine organizat a fost cel de creaţie, participanţii fiind invitaţi să compună în 10  minute câte o poezie cu tema "Anii tinereţii". “Pentru mine, tinereţea este ca o floare care nu se ofileşte niciodată dacă ştii cum să o uzi şi cum să ai grijă de ea. Putem fi tineri la orice vârstă, chiar dacă arătăm mai bătrâni la faţă”,  a fost de părere Teodora, elevă în clasa a VI-a la o şcoală din Ploieşti.

“Pentru mine, a fi tânăr înseamnă să te comporţi frumos, să ştii să te distrezi cu prietenii şi să iubeşti natura. Cred că toată viaţa ar trebui să învăţăm să fim tineri”, a spus un alt copil.

Premii atractive pentru câştigători
Participanţii au fost invitaţi să asiste la dansurile oferite de trupe de la Palatul Copiilor şi Casa de Cultură a Studenţilor din Ploieşti.

Totodată, tinerii au putut participa la un concurs în urma căruia a fost premiat cel mai bun logo şi slogan pentru o campanie de "Ziua Naţională a Tineretului". Ploieştenii au primit şi chestionare cu tema “Ce vor tinerii”, care le-ar putea adduce, în urma organizării unei tombole, o excursie la Bruxelles.

Cei care au ales să-şi petreacă ziua în parcul de la Sala Sporturilor “Olimpia” şi au fost desemnaţi câştigători nu au plecat cu mâna goală. Organizatorii au oferit premii în materiale promoţionale (pixuri, brelocuri, tricouri şi şepci), precum şi excursii pe Valea Prahovei sau pe litoral.

Ecologiştii, la datorie
O acţiune aparte a fost a elevilor ecologişti, care au ales să marcheze Ziua Tineretului curăţând spaţiile verzi din preajma Sălii Sporturilor. “Ca să ne menţinem tineri, să avem viaţă lungă şi să fim sănătoşi trebuie să acordăm o atenţie deosebită mediului înconjurător. Sunt de admirat cei care fac astfel de gesturi”, a spus Corina Popescu, studentă la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Demonstraţii în aer liber
Poliţiştii comunitari au participat şi ei la sărbătoarea tineretului. Au supravegheat desfăşurarea evenimentului îndeaproape şi au oferit demonstraţii de luptă corp la corp şi de taebo celor prezenţi.
 
“Ziua Tineretului” şi în judeţ
Sărbătoarea tinerilor nu a trecut neobservată nici în alte localităţi ale judeţului. În comuna Brazi au avut loc expoziţii de pictură şi fotografie, concursuri de desen şi întreceri sportive.

La Câmpina, s-a deschis expoziţia de pictură realizată de o asociaţie ecologistă, iar la Vălenii de Munte s-au desfăşurat competiţii sportive. Manifestări artistice au avut loc şi în localităţile Slănic, Valea Doftanei şi Ariceştii Zeletin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite