Ploieşti: Sute de suporteri au trăit meciul la barul lui Doroftei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agonie, extaz şi din nou agonie pentru suporterii Naţionalei de fotbal a României care au vizionat  ieri seară, în restaurantele şi puburile din Ploieşti, meciul dintre selecţionata ţării noastre şi cea a Serbiei.

Hai România! Hai Mutu! Hai Marica! Hai băieţii ! Trebuie să câştigăm! Aşa au strigat, cât au putut de tare, ploieştenii înainte de fluierul arbitrului, în al doilea meci din grupă pe care reprezentativa de fotbal a României l-a jucat în  preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Meci la plasmele lui Doroftei
Suporterii Naţionalei de fotbal a României au aglomerat pubul lui Doroftei, situat în centrul municipiului, cu două ore înainte de debutul partidei. După ce şi-au ocupat locurile la mesele rezervate încă de la începutul săptămânii, unii dintre ei, în semn de respect şi pentru a încuraja jucătorii, au purtat tricouri şi fulare galbene, în culoarea echipamentului fotbaliştilor români.

Înainte şi în timpul meciului au fost consumaţi sute de litri de bere, iar cei care nu au mai avut loc la mese şi-au găsit loc în picioare, lângă plasmele uriaşe montate pe pereţii localului. Atmosfera a fost încărcată de emoţii şi nerăbdare, s-a strigat şi s-a aplaudat. Asta însă până în minutul 18 când sârbul Jovanovic a înscris primul gol în poarta României. Tristeţea şi liniştea i-a copleşit pe toţi cei prezenţi. Nimeni nu mai scotea un cuvânt.

Speranţa suporterilor a fost năruită din nou la 26 de minute mai târziu, când tabela de marcaj a arătat 2-0 pentru oaspeţi.  Mingea a intrat în poarta lui Lobonţ după ce a ricoşat din greşeală din umărul lui Dorel Stoica, aducând puncte importante selecţionatei Serbiei. “M-a durut când am văzut că am dat autogol. E ruşinos şi dureros. Nu mai avem fotbalişti de valoare, precum un Hagi. Vai de noi!”, a exclamat, dezamăgit Sandu, suporter de 30 de ani al reprezentativei ţării noastre. 

Repriza a doua - speranţe şi…degeaba
A doua jumătate a partidei dintre reprezentativele de fotbal ale României şi Serbiei a început. Minutul 50 a ridicat tot pubul în picioare. Aplauze şi urlete de fericire! Berea a curs în halbe, iar speranţa a revenit în inimile suporterilor. Românii au înscris pe tabela de marcaj primul lor gol.  “E tare Marica al nostru. Joacă balonul cu mult talent. Am început să ne agităm şi noi mai mult pe teren”, a apreciat Vasile Sandu, acesta declarându-se un suporter înflăcărat al fotbalistului.

Sârbii nu s-au lăsat mai prejos şi au punctat din nou în poarta României cu 45 de minute înainte de finalul partidei. Ploieştenii prezenţi în Doroftei Pub au amuţit.  “Slabe şanse să mai reuşim ceva. Parcă dăm cu stângu-n dreptul, aşa ne comportăm pe teren”, a apreciat Liliana, o tânără de 24 de ani. Nici măcar ultimul gol al partidei, înscris de Dorel Stoica nu a mai animat spiritele. În minutul 74 localul lui Doroftei se golea de clienţi, majoritatea plecând dezamăgiţi de prestaţia tricolorilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite