Ploieşti: Ştrandurile se pregătesc să-şi întâmpine clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile  principale pentru obţinerea avizelor de funcţionare a ştrandurilor din judet sunt curăţirea bazinelor înainte de umplere şi calitatea apei. Deocamdată acestea sunt închise publicului.

Vremea călduroasă din ultimele zile i-a determinat pe agenţii economici să solicite Direcţiei de Sănătate Publică Prahova avize pentru a putea deschide ştrandurile pe care le au în administrare.

„Deocamdată, au depus cerere pentru eliberarea avizului reprezentanţii ştrandului Dorobanţu. au fost făcute verificări acolo, au fost luate şi probe de apă şi totul este în regulă. De luni, dacă va fi deschis, ştrandul poate funcţiona fără probleme”, ne-a declarat Tiberiu Onuţu, medic specialist igienă din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică.

Clienţii sunt dezinfectaţi înainte intre în apă
Pentru ca un ştrand să primească avizul medicilor specialişti, acesta trebuie să corespundă, în primul rând, din punct de vedere al calităţii apei din bazin, astfel încât să nu existe pericolul ca persoanele care se duc să facă baie să se aleagă cu diferite boli de piele.

Agenţii economici sunt obligaţi să aibă cabine de duş şi grupuri igienico-sanitare separate. Importantă este şi curăţirea bazinului înainte de umplere, pentru aceasta trebuind să se utilizeze o soluţie clorigenă. Din punct de vedere constructiv, de jur-împrejurul bazinului trebuie să existe un pavaj din material antiderapant. 

Este necesar şi un şanţ în care să fie o substanţă dezinfectantă astfel încât, până să ajungă în bazin, clienţii să treacă prin acesta, pentru a nu contamina apa.

Reguli stricte de igienă
De asemenea, proprietarul trebuie să respecte normele igienico-sanitare şi să organizeze un punct de prim-ajutor. Operatorul ştrandului este obligat să-şi întocmească un regulament de funcţionare şi să-l afişeze la loc vizibil.

Astfel, cei care vor utiliza bazinul respectiv vor afla informaţii legate de numărul maxim de persoane admise în ştrand, obligaţia respectării normelor sanitare şi de faptul că nu vor avea voie să pătrundă în interiorul ştrandului persoanele afectate de diverse boli infecţioase.

Şi personalul ştrandului va trebui să respecte normele igienico-sanitare şi va fi controlat din punct de vedere medical, periodic, pentru a nu exista pericolul contaminării apei.

Şapte ştranduri în judeţ
În Prahova, există şapte stranduri care au primit aviz de funcţionare anul trecut, dintre care, cele mai multe, la Ploieşti şi Câmpina. Periodic, după deschiderea ştrandurilor, inspectorii DSP vor merge periodic pentru a preleva probe din bazinele de apă, iar dacă parametrii nu vor fi corespunzători aceştia vor retrage avizul de funcţionare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite