Ploieşti: Săptămâna Antiviolenţă la Liceul Pedagogic „Jean Monnet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii participă între 6 şi 10 aprilie la diferite evenimente care au ca scop evidenţierea efectelor negative ale violenţei.

Jocuri de rol, interpretate de trupa de gimnaziu a Liceului Pedagogic „Jean Monnet”, dezbateri, competiţii sportive, bannere interactive şi alte activităţile sunt realizate de profesorii şi elevii acestei unităţi de învăţământ în cadrul Săptămânii Antiviolenţă. Evenimentul este organizat în cadrul unui proiect al Ministerului Educaţiei care a fost implementat de Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova anul trecut.

Elevii din clasele V-VIII au luat parte la o scenetă a trupei de teatru a gimanziului, în care tinerii au expus problematica violenţei inspirată din viaţa reală a adolescenţilor.  După interpretarea rolurilor, copiii prezenţi în sală au fost provocaţi de profesorii moderatori la o discuţie despre cauzele şi efectele pe care le au actele de violenţă.  Acţiunea s-a desfăşurat în amfiteatrul liceului.

Liceenii au fost atraşi în activităţi sportive, desfăşurate sub sloganul „Spune nu violenţei, prin sport!”, în cadrul cărora au avut loc mai multe meciuri de fotbal între echipe mixte. Fiecare clasă a realizat propriul material de promovare a Săptămânii Antiviolenţă  pe care l-a afişat în sala de clasă. Pe una dintre laturile liceului au fost afişate alte bannere mari, unul dintre ele fiind interactiv, adică fiecare elev poate să scrie cu markerul pe el diferite mesaje.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite