Ploieşti: Poliţia Comunitară lasă caii pentru ATV-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei Comunitare a explicat că întreţinerea armăsarilor este prea scumpă şi că mai bine i-ar înlocui cu ATV-uri.

Echipa de intervenţie de la Hipodrom se va înjumătăţi în curând. Două fete vor intra în concediul postnatal, în timp ce doi dintre caii campioni vor fi “scoşi la pensie”. Decizia legată de armăsari a fost luată de către şefa Poliţiei Comunitare, Carmen Gheorghe, care a invocat costurile prea mari pentru întreţinerea cabalinelor.

Cheltuieli prea mari
“Cheltuielile sunt peste posibilităţile bugetare ale instituţiei. Fiecare cal costă 800 de lei lunar. În total sunt 4.800 de lei pe lună, sumă ce depăşeşte cu mult întreţinerea autovehiculelor din dotare”, a declarat Carmen Gheorghe. Ea a adăugat că banii ar putea fi folosiţi pentru achiziţionarea unor ATV-uri. “Ne-ar fi de un real folos pentru munca de teren”, a conchis şefa Poliţiei Comunitare Ploieşti.

Vedetele Ploieştiului
Cei şase armăsari de la Hipodrom fac parte din patrulele de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunitare încă de la înfiinţarea instituţiei. Fiecare cântăreşte jumătate de tonă, sunt înalţi şi musculoşi, o încântare pentru trecători atunci când îşi fac apariţia pe străzile oraşului. Oamenii îi admiră şi aplaudă pentru ţinuta şi frumuseţea lor, mai ales atunci când execută cu precizie toate comenzile colegilor din echipă.

Patrulă în cartierul Mimiu
Gibraltar, Ulise şi Silvester sunt trei armăsari pur-sânge englez, foşti campioni internaţionali la curse de galop. Dolar şi Spidy sunt cai de sport româneşti, iar Gingishan face parte din rasa ghidran. Toţi sunt ţinuţi într-un grajd situat la Hipodromul din Ploieşti.

În fiecare dimineaţă, cinci poliţişti comunitari se trezesc la ora 5.30 pentru a fi punctuali la întâlnirea cu colegii de patrulă, armăsarii.

Mihai Ionescu este antrenor de cai şi face parte din Poliţia Comunitară încă de la înfiinţarea instituţiei. De atunci l-a luat în primire pe Gibraltar, fost campion al Ungariei la curse de galop. Sunt colegi de muncă şi foarte buni prieteni. Întotdeuna se salută la început de program. “Intru în grajd, dau <> colegilor şi bineînţeles că toţi îmi răspund. Şi caii, pe limba lor”, a spus Mihai. El a adăugat că patrulează cu Gibraltar în fiecare zi, timp de două ore, în zona Bariera Bucureşti şi în cartierul Mimiu.

Pe stadion, printre suporteri
Armăsarii Poliţiei Comunitare au participat la sute de intervenţii. “Am fost chemaţi la un meci de fotbal al Rapidului acum doi ani. Am intervenit alături de jandarmi pentru a potoli suporterii echipei Rapid. Scandalagiii s-au potolit foarte repede, când au văzut cei patru cai”, a mai spus Mihai Ionescu.

Un alt succes a fost descoperirea unei gropi în zona magistralei de ţiţei, pe un câmp de la marginea Ploieştiului, de unde se încerca sustragerea de combustibil. “Acolo nu puteau intra maşinile, prin urmare hoţii credeau că nu vor fi prinşi. Am văzut despre ce este vorba şi am anunţat imediat jandarmii”, a conchis poliţistul comunitar.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite