Ploieşti: Plăcuţa „Accesul interzis“, jucărie pentru cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un parc din Ploieşti, copiii se distrează chiar cu plăcuţa de avertizare desprinsă de pe un stâlp.

Este vorba despre un loc de joacă amenajat în zona de Nord a Ploieştiului, în vecinătatea Complexului Mare. Parcul a devenit un loc ce prezintă risc de accidente pentru cei mici. Autorităţile întârzie să-l reabiliteze, iar părinţii şi bunicii ignoră pericolele la care sunt expuşi copiii.

De câteva săptămâni, o placă metalică a fost montată pe un stâlp de beton aflat în centrul părculeţului. Aceasta interzice accesul şi îi avertizează pe ploieşteni asupra pericolului de accidentare. Măsura a fost luată, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) Ploieşti, Adela Frăţilă, după ce, în urma unor acte de vandalism, covorul cauciucat de protecţie amplasat peste suprafaţa betonată din parc a fost rupt în mai multe locuri şi copiii se pot împiedica uşor în găurile rămase.

Avertisment luat în glumă
Numai că, între timp, plăcuţa de avertizare a fost desprinsă sau a căzut de la locul ei şi a ajuns să fie călcată în picioare de cei mici în zbenguiala lor printre leagăne. „Nu am văzut placa asta care să interzică accesul. Stau şi-l supraveghez pe nepotul meu şi până acum nu i s-a întâmplat nimic“, a declarat Ecaterina Iordache, o pensionară care-şi păzea urmaşul.

Alţii au observat avertismentul din întâmplare. „Copilul meu s-a jucat cu placa albastră şi aşa am văzut că locul e în curs de amenajare şi e accesul interzis“, explica şi Iulian Oprea, un tânăr care-şi dădea băiatul în leagăn. Autorităţile spun că vor reface semnalizarea, dar speră într-o rezolvare urgentă a situaţiei locului de joacă.

„Firma care trebuie să refacă acel covor a fost contactată de mai mult timp. Ea trebuie să intervină pentru reparaţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al ADPP Ploieşti, Adela Frăţilă. Până atunci, accesul este interzis sau nu?!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite