Ploieşti: Persoanele cu dizabilităţi au primit scaune cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de copii şi adulţi din Ploieşti care nu se pot deplasa singuri au primit primul cărucior cu rotile din viaţa lor.

Peste 20 de persoane din Ploieşti şi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti – Băicoi au primit scaune cu rotile. Acţiunea a avut loc la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi a fost organizată de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu DGASPC.

„Iniţiativa a aparţinut fundaţiei care şi-a exprimat intenţia de a dona nişte scaune cu rotile persoanelor cu dizabilităţi şi ne-au solicitat sprijinul pentru a identifica posibilii beneficiari. Astfel, în funcţie de necesităţi, am identificat zece copii şi şase adulţi din Ploieşti la care li s-au mai adăugat cinci beneficiari de la Centrul de Îngrijire de la Lilieşti”, ne-a declarat Alexandru Bocioacă, director adjunct al instituţiei.

Părinţii s-au bucurat de cărucioare
Pentru mulţi dintre beneficiari, noile fotolii au fost o premieră. „Este primul căruţ pe care l-a avut vreodată. Sunt foarte bucuroasă că am primit acest cărucior pentru că mă descurcam foarte greu. Emanuel este în clasa a II-a la şcoală şi în fiecare zi îl duceam în braţe şi îl aduceam pentru că el nu se poate deplasa deloc din cauza unui handicap locomotor”, ne-a spus mama unui copil care tocmai ieşea din clădirea Direcţiei împingând căruciorul în care stătea Emanuel.

Bolnav din naştere
Un alt copil care a beneficiat de un cărucior din partea Fundaţiei Motivation România este Cosmin Chornea, care are patru ani. Acesta s-a născut cu o deficienţă fizică şi din această cauză nu poate să meargă singur. „Copilul a fost diagnosticat de la naştere cu o deficienţă locomotorie şi are nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Încearcă şi el săracul, însă nu prea poate singur”, ne-a spus Maria Chornea.

Infirm de 15 ani
Unul dintre adulţii care au primit fotoliu de la fundaţie a spus că a rămas infirm din 1994 când a căzut şi nu s-a mai putut mişca singur. El mai primise un scaun cu rotile după operaţia suferită în urma accidentului, însă acesta era vechi de peste zece ani. „Fotoliile sunt donate de o biserică creştină din SUA şi prin această acţiune dorim să sporim şansele persoanelor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii şi să se integreze socio-profesional”,  a precizat Mirela Cîrlan coordonator în cadrul Fundaţiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite