Ploieşti: Pensionari din Bereasca păgubiţi de un poştaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Oficiului Poştal nr. 1 din Ploieşti a dispărut cu 10.000 de lei. Păgubiţii au aşteptat câteva săptămâni pentru a intra în posesia banilor pe luna februarie.

Persoanele cu handicap locomotor din cartierul Bereasca au primit pensiile de invaliditate aferente lunii februarie cu o întârziere de aproximativ trei săptămâni, din cauza factorului poştal Răzvan Constantin, care avea în atribuţii distribuirea banilor în zona respectivă.

„Am auzit că a fost cineva care trebuia să aducă pensiile de handicap în Bereasca, dar nu a mai plătit oamenilor nimic şi nu l-a mai văzut nimeni de atunci. După ce că au probleme de sănătate, bieţii oameni au aşteptat în zadar veniturile aproape o lună de zile. Mulţi aveau datorii de plătit, alţii aveau nevoie de medicamente”, spune o femeie din Ploieşti care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Potrivit acesteia, poştaşul Răzvan Constantin nu avea obiceiul de a întârzia cu plata veniturilor şi nici nu părea genul de individ care să fie interesat de astfel de fapte.

Factorul a ales victimele dintre persoanele nedeplasabile, care nu aveau posibilitatea de a se prezenta la ghişeul poştal ca să reclame că nu au primit banii. Totuşi, lipsa lui de la locul de muncă le-a dat de gândit angajaţilor Oficiului Poştal nr. 1. „Din câte ştiu eu şi din ce am mai vorbit cu vecinii, se pare că ar fi fugit în Italia cu toţi banii. Oricum, eu nu cred că ar fi putut să ajungă prea departe cu această sumă, pe care în străinătate ar cheltui-o foarte repede”, mai spune ploieşteanca.


Au fost despăgubiţi


Pentru a da de urma angajatului, reprezentanţii Poştei Române, prin biroul Control Financiar de Gestiune, au început o anchetă internă. „Factorul poştal nu e de găsit în acest moment, iar noi credem că el a fugit din ţară cu suma de bani. Între timp, noi am dat banii tuturor celor care au rămas cu veniturile neplătite, nu mai este nimeni care să nu fi primit sumele. Noi vom face tot posibilul pentru a ne recupera paguba de 10.000 de lei”, explică şeful Oficiului Poştal nr. 1 Ploieşti, Lidia Şerbănoiu.

Totuşi, dosarul întocmit de reprezentanţii Poştei nu a ajuns şi la poliţie, astfel că procedurile de căutare a angajatului lor nu au fost începute deocamdată. Acest dosar este posibil să fie înaintat către poliţie la începutul acestei săptămâni, după ce va fi finalizată ancheta internă efectuată de conducerea Oficiului Poştal nr. 1.

„Nu am primit nicio sesizare într-un astfel de caz, însă reprezentanţii Poştei ar trebui să facă o reclamaţie la noi pentru că acesta reprezintă o faptă penală”, spune comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, comisarul şef  Iulian Bach.

În cazul în care Răzvan Constantin va fi prins de autorităţi, el riscă să stea câţiva ani după gratii, pentru furt. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite