Ploieşti: Oamenii preferă muntele pentru 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism din Ploieşti au înregistrat mai multe cereri pentru minivacanţa de 1 Mai la munte decât pentru mare, deoarece sejurul costă la munte până la jumătate de preţ faţă de cel pe litoral.

Agenţile de turism din oraş au lansat oferte de ultim moment pentru minivacanţa de 1 Mai. Cele mai căutate pachete turistice sunt pentru staţiunile montane de pe Valea Prahovei, mii de ploieşteni preferându-le pe timp de criză pentru costul redus.  Cu 300 de lei de persoană, turiştii pot beneficia de cazare pentru două nopţi, mic dejun, excursii cu telecabina sau la pas, pe anumite trasee montane. Totodată, unele oferte includ şi practicarea de sporturi extreme.

Pentru toate buzunarele
Pentru oamenii cu bani, Hotelul Păltiniş din Sinaia este alegerea potrivită, spun reprezentanţii agenţiei de turism „Bibi Touring“. Trei nopţi de cazare în hotelul de trei stele situat în centrul staţiunii costă aproximativ 1.500 de lei, în preţ fiind incluse micul dejun şi cina. În incinta hotelului funcţionează o bază de tratament, cu aparatură performantă pentru gimnastică.

Minivacanţă la bloc
Cele mai ieftine sejururi de 1 Mai în Sinaia sunt la vilele şi pensiunile de două stele, dar şi la apartamente. De exemplu, trei nopţi de cazare într-un apartament de trei camere complet renovat, mobilat şi utilat ultramodern, costă 600 de lei.

„Am pus la dispoziţia doritorilor câteva apartamente de acest tip. Vreau să vă spun că au fost ocupate de la sfârşitul lunii martie. Se află într-o zonă încântătoare, lângă telecabină şi la 10 minute de Mănăstirea Caraiman“, a precizat Carmen Călin, administrator.

La mare căutare sunt şi pensiunile din Buşteni. Multe dintre ele sunt deja rezervate pentru 1 Mai. „Am găsit o super-ofertă la Hotel Mary. Cu 1.400 de lei camera avem trei nopţi de cazare, bonuri valorice pentru restaurant şi ne putem distra de minune la clubul din incinta hotelului“, spune Simona Bănescu, o tânără care a ales un sejur de două persoane la Buşteni.

Cel mai ieftin este la gazdă
Una dintre cele mai tentante oferte pentru minivacanţa de la începutul lunii viitoare este lansată de Hotelul „Nu mă uita“, din staţiunea Azuga. Turiştii pot beneficia de două nopţi de cazare, mic dejun, seară de bowling, excursii cu telegondola şi picnic, totul la preţul de 500 de lei de persoană.


Dacă nu mai sunt locuri libere la hotelurile şi pensiunile din staţiunile de pe Valea Prahovei singura soluţie este cazarea la gazdă. „Eu o să-mi aştept turiştii în gară. Am o căsuţă cu două camere disponibile. De fiecare dată le-am ocupat. Preţul este la jumătate faţă de cel practicat de hoteluri. Eu voi dormi în sufragerie“, spune Alina Muntean, o localnică din Buşteni.

Topul staţiunilor ieftine
Sinaia     – 300 – 500 de lei de persoană, două nopţi de cazare, cu mic dejun
Buşteni   – 300 – 400 de lei de persoană, două nopţi de cazare, cu mic dejun
Azuga      – 200 – 350 de lei de persoană, două nopţi de cazare, cu mic dejun


Mara Manolescu, 45 de ani, jurist
Am ales să merg la munte cu familia şi câţiva prieteni apropiaţi. Am închiriat o vilă de patru camere, la preţ rezonabil. Şi anul trecut tot la munte am fost“


Marin Dragnea, 58 de ani, salariat
„O să stau acasă. Nu-mi permit să merg nici la mare, nici la munte. Cel mai probabil o să plec la un grătar cu familia, undeva pe lângă Ploieşti“

Elena Popescu, 21 de ani studentă
„Plecăm pe Valea Prahovei, dar pentru un grătar de câteva ore. Bem o bere, ne relaxăm şi ne întoarcem acasă. Nu avem bani ca să rămânem mai multe zile“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite