Ploieşti: Numărul şomerilor creşte de la o zi la alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Prahova există, în prezent, peste 16.000 de şomeri, dintre care aproximativ 5.000 au fost disponibilizaţi numai în primele trei luni ale acestui an.

Dacă în cursul lunii februarie Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) anunţa că până în luna mai vor fi concediaţi 4.088 de salariaţi, acum numărul acestora a crescut.

Potrivit lui Dragoş Pârvan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, în perioada ianuarie - mai vor fi disponibilizaţi 5.311 de angajaţi. Principalele domenii în care se vor face concedieri sunt fabricarea de echipamente electronice – 736, construcţii metalice – 668, transporturi – 500 şi fabricarea produselor petroliere – 409.

Cursuri de calificare
Pentru a veni în ajutorul şomerilor care îşi caută un loc de muncă, AJOFM organizează periodic cursuri de formare şi calificare/recalificare.

În lunile aprilie şi mai se vor organiza cursuri de imprimator pe mătase, lemn şi textile, tâmplar, fierar betonist, frizer, agent de pază, sudor, maseur, ospătar, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze şi cursuri de comunicare în limba engleză pentru începători şi intermediari. Cursurile durează între 6 şi 16 săptămâni, la acestea putând participa persoanele care au absolvit cel puţin opt clase.

Locuri de muncă
În această săptămână AJOFM oferă peste 600 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind pentru confecţioneri – 120, zidari – 86 şi agenţi de pază – 50. De la începutul anului şi până în prezent, Agenţia a încadrat 4.030 de şomeri, cei mai mulţi prin serviciile de mediere oferite, adică prin punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Peste 1.000 de dosare noi în martie
Cei care sunt nevoiţi să vină la AJOFM pentru a-şi depune dosarul de şomaj sunt tot mai mulţi de la o lună la alta. În luna martie, au fost 1.306 de dosare noi, pe fondul disponibilizărilor anunţate de firmele care au fost afectate de criza financiară.
Din totalul de 16.706 de şomeri, 4.390 au studii liceale şi universitare, restul absolvind doar învăţământul primar, gimnazial sau profesional.

Adrese utile
Adresa AJOFM este strada Nicolae Iorga nr. 1, iar cei interesaţi de înscrierea la cursurile organizate de instituţie se pot adresa Centrului de Calificare, situat pe Şoseaua Vestului nr.1, sau pot suna la numărul de telefon 0244/587.129.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite