Ploieşti: Moaştele Sfinţilor Împăraţi vor fi aduse la Ghighiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cortegiul va ajunge la mănăstire în jurul orelor 18.00, iar moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor rămâne în sfântul lăcaş până mâine seară. Mâine-dimineaţă, de la ora 8.30, patriarhul Daniel va oficia Sfânta Liturghie şi va sfinţi apa la Mănăstirea Ghighiu.

Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena vor ajunge diseară, în jurul orei 18.00. Acestea se vor afla pentru prima dată în sfântul lăcaş situat la aproximativ cinci kilometri de Ploieşti. Credincioşii ortodocşi se vor putea închina la moaşte până în seara zilei de vineri, când acestea vor reveni în Capitală.

Hramul aşezământului monahal, Izvorul Tămăduirii, va fi sărbătorit anul acesta în prezenţa patriarhului Daniel, care va oficia Sfânta Liturghie şi va sfinţi apa la Mănăstirea Ghighiu. Slujba începe mâine-dimineaţă, de la ora 8.30, iar după terminarea acesteia, credincioşii vor putea să ia apă sfinţită, despre care se crede că are puteri tămăduitoare.

Credincioşii vor fi supravegheaţi de jandarmi
În fiecare an, mii de credincioşi atât din Prahova, cât şi din Bucureşti şi judeţele învecinate vin la sfântul lăcaş pentru a celebra Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată puterii Maicii Domnului. Nu de puţine ori lumea a ajuns să se calce în picioare pentru a lua o sticlă cu apă sfinţită. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, reprezentanţii jandarmeriei vor fi prezenţi la eveniment într-un număr mare.

Cea mai bună zi pentru sfinţirea casei
Izvorul Tămăduirii datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin. Acesta face referire la o vindecare minunată a unui orb, care şi-a recăpătat vederea dupa ce şi-a udat faţa cu apa unui izvor, situat într-o pădure din apropierea Constantinopolului. Se spune că Izvorul Tămăduirii e cea mai potrivită zi din an să-ţi sfinţeşti fântâna sau casa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite