Ploieşti: Leii de la Zoo locuiesc pe o “moşie” de jumătate de milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leul Richard şi ceilalţi cinci lei de la Grădina Zoologică din Bucov au fost mutaţi astăzi într-un adăpost nou, ce are o suprafaţă de 4.200 de metri pătraţi.

Pentru a fi transportate din cuşca în care au locuit mai bine de cinci ani, felinele au fost adormite mai întâi. Hera, o leoaică în vârstă de şase ani, a fost tranchilizată prima.

Angajaţii Grădinii Zoologice au aşteptat jumatate de oră până când somniferul şi-a făcut efectul. Şase persoane au ajutat la mutarea acesteia în noul adăpost. Au urmat apoi celelalte femele, ultimul la rând fiind masculul Richard, care a adormit mai greu.

Încălzire centrală, bucătărie şi loc de joacă
Actualul adăpostul cuprinde trei încăperi, cu încălzire centrală şi o cameră unde îngrijitorii le vor prepara hrana. Spaţiul de joacă este dotat cu tufe, copaci şi cu diverse ornamente din piatră. Casa leilor va avea geamuri mari, securizate, în locul gratiilor, pentru ca vizitatorii să-i poată vedea fără teamă mai bine.

Bine securizat
Împrejmuirea adăpostului este realizată din gard betonat şi este înalt de 3,5 metri. La rândul lui acesta este prevăzut cu patru rânduri de gard electrificat, alimentat de un generator de 9.000 de volţi. În plus, “moşia” leilor este prevăzută cu un canal de apă de 35 de metri lungime. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite