Ploieşti: Lecţie de omenie de la elevii unei şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Şcolii Generale „Nicolae Iorga” din Ploieşti au mers, ieri, în vizită la copiii orfani din Centrul de asistenţă socială Casa Eva. Cei 60 de şcolari participanţi la acţiune au colectat timp de câteva zile, în instituţia lor de învăţământ, haine, jucării şi rechizite pentru copiii instituţionalizaţi.

Elevii Scolii „Nicolae Iorga”  au adus de acasă ce au putut pentru a face viaţa mai frumoasă unor copii instituţionalizaţi. În scurt timp, în unitatea unde învaţă s-au adunat saci plini cu obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării, dulciuri şi rechizite, care au fost apoi dăruite celor 30 de copii orfani, cu vârste de peste trei ani.

„Având în vedere că astăzi este Ziua Familiei, am dorit să-i facem pe cei de la Casa Eva să simtă ceea ce poate unii dintre ei nu au simţit, să simtă dragostea de familie, să dragostea pe care noi o simţim când ne ducem acasă şi vine mama să ne întrebe ce am făcut”, a declarat Gabriel Popescu, unul dintre elevii cu inimă mare care a participat la acţiunea caritabilă.

Copiii participanţi la acţiune mărturisesc că au fost captivaţi de ce au avut de făcut la Casa Eva. „Am vrut să le fim alături câteva clipe, pentru a-i înveseli. Sper că, în viitor, vor avea şi ei parte de iubire”, a completat eleva Anca Făcăianu.

S-au legat prietenii
Darurile copiilor au fost primite cu emoţie nestăpânită şi au fost răsplătite cu un scurt recital la pian, oferit de unul dintre copiii Casei Eva. Între cele două grupuri s-a legat, deja, o prietenie strânsă.

„Nu este prima dată când venim, noi ne-am mai gândit la copiii orfani şi de Crăciun şi de Ziua Internaţională a Cărţii, când am strâns câteva sute de volume şi le-am adus lor. Ne-am lipit de ei şi le-am promis că mai venim”, a declarat unul dintre coordonatorii evenimentului, profesoara Cerasela Anghel, din cadrul Şcolii Generale „Nicolae Iorga”.

Elevii vizitatori au prezentat sceneta „Examen anual”, de I. L. Caragiale, cu care au câştigat locul trei la un concurs judeţean de teatru şcolar. Lecţia lor de omenie nu s-a încheiat, însă, fără un apel la persoanele mature, pentru a li se alătura în astfel de acţiuni.

Aceşti copii sunt fără familie şi nu au niciun ajutor, iar noi, care avem tot ce ne dorim, trebuie să-i ajutăm şi pe ei. Să simtă şi ei ceea ce simţim şi noi. Am venit cu cadouri, cu haine, lucruri care pe ei îi pot ajuta mai mult decât pe noi. Cei mari ar trebui să facă fapte caritabile pentru aceşti copii”, a spus Andrei Ţigău. Elevii spun că orice persoană care vrea să se alăture acestui demers nobil este aşteptat cu drag la Şcoala Generală „Nicolae Iorga“.

Vorbe de încurajare
Elevii le-au pus prietenilor de la Casa Eva, în pungile cu cadouri, câte un bileţel pe care şi-au trecut cele mai sincere gânduri: „Aceste daruri sunt date cu suflet. Ştiu că-ţi este greu să nu ai părinţi, dar într-o zi o să fii fericit şi bucuros. Ţi-am dat o carte ca să te rogi la Dumnezeu. Viaţa nu rămâne în loc, merge mai departe, fii tare”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite