Ploieşti: De Înviere, credincioşii au lăsat la biserici şase tone de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măturătorii au strâns munţi de coji de seminţe, hârtii şi ambalaje de mâncare după slujba de Înviere de sâmbătă noaptea.

Dacă într-o zi obişnuită de sâmbătă, din întreg oraşul sunt strânse între 35 şi 40 de tone de gunoi, duminică, de la ora 7.00 dimineaţa, măturătorii au adunat numai din jurul a 35 de biserici şi din centrul Ploieştiului şase tone de gunoi.

„Duminică am avut program ca într-o zi de sâmbătă, adică în două schimburi, schimbul unul şi schimbul trei, iar de luni angajaţii au început programul normal de lucru“, spune purtătorul de cuvânt al SC Veolia, Cornel Vicol.

Credincioşii au spart seminţe
El mai spune că cele mai multe deşeuri lăsate în urmă de credincioşii care au mers sâmbătă noaptea la slujba de Înviere sunt coji de seminţe. „Erau covoare de coji de seminţe, dar şi multe hârtii şi ambalaje diverse“, completează Vicol.

Nici gunoiul menajer de pe platforme şi de la curţile ploieştenilor nu a fost puţin în această perioadă. „Din cartierul Malu Roşu au fost golite 8 din cele 11 platforme de gunoi, iar în zona de sud, pe Strada Muzicanţi, au fost descărcate toate cele 4 platforme amplasate aici“, mai spune Cornel Vicol.

Estimativ, cantitatea de gunoi pe care angajaţii operatorului de salubritate au adunat-o de la tomberoanele ploieştenilor în primele zile după Paşte se ridică la aproximativ 300 de tone de gunoi menajer. „Aceasta este cantitatea pe care am strâns-o şi anul trecut, în perioada asta, şi cam atât am strâns şi în acest an, deşi noi ne aşteptam la o cantitate mult mai mare“, completează purtătorul de cuvânt al Veolia Ploieşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite