Ploieşti: Internet gratuit doar pentru curajoşi, în două parcuri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două parcuri din zona  9 Mai au devenit zone wireless - primele de acest gen amanejate de municipalitate. Nici urmă însă de persoane care navighează pe internet în văzul lumii, ploieştenii temându-se să iasă în zonele cu semnal fără fir, de teamă că pot fi tâlhăriţi de laptopuri.

Ploieştenii care locuiesc în zona 9 Mai beneficiază, mai nou, de internet gratuit non-stop. Primăria a instalat o reţea care facilitează accesul online.

Cei care vor să navigheze fără să plătească un leu, pot merge în parcul situat vizavi de magazinul Profi - pe strada Mărăşeşti sau în parcul de pe strada Domnişori - în vecinătatea Spitalului CFR.

O veste bună, s-ar putea spune, dacă am lua în calcul faptul că abonamentul la internet nu este accesibil pentru toate buzunarele. Nu este nevoie decât de un laptop de performanţă medie şi de timp pentru „răsfoirea“ site-urilor. Însă, după o săptămână de când s-a dat în folosinţă noul sistem wireless, mai nimeni nu s-a încumetat să iasă cu laptopul în parc, pe bancă.

Wireless şi adrenalină
„Ce este ăla wireless? Ce se poate face cu el? E bun la ceva? Am văzut  plăcuţă înfiptă în pământ, pe care scrie asta”, se întreabă nedumerit Gheorghe Vâlcu, un pensionar care locuieşte în apropierea parcului situat pe strada Mărăşeşti.

Când află ce înseamnă, vârstnicul începe să râdă. „Ce să fac eu cu internetul în parc? Să-mi caut loc de veci? De unde calculator? În loc să amenajeze cum trebuie zonele astea, să fie mai multe bănci, să pună copaci, îşi bat joc de noi”, spune răspicat pensionarul.

Nici Matilda Simionescu, mama unui băieţel de trei ani, nu este de acord cu instalarea reţelei wireless. „Eu ies în fiecare zi cu copilul în parc. Am văzut că au băgat internet gratuit, dar cine se încumetă să iasă cu laptopul pe bancă? Rişti să primeşti o piatră în cap, ca să-l fure”, este de părere ploieşteanca.

Probă de funcţionare
Radu Barbu, un tânăr de 16 ani, a vrut să verifice dacă poate naviga gratuit pe internet. Şi-a luat laptopul din casă şi s-a aşezat pe iarbă, chiar lângă semnalizator. „Da, merge. Este bun, are viteză, dar din casă nu se poate prinde şi stau chiar la cinci metri distanţă de parc. Era bine dacă ne scuteau de bani cu reţeaua asta”, crede adolescentul.

Internet gratuit şi în centrul oraşului
Reprezentanţii Primăriei Ploieşti au precizat că până la sfârşitul lunii alte două zone cu acces la internet, de tip wireless, vor fi finalizate. Una dintre ele este parcul de la Sala Sporturilor, tot în zona 9 Mai. A doua zonă cu internet gratuit este în centrul municipiului, în parcul dintre Galeriile Comerciale şi Casa de Cultură a Sindicatelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite