Ploieşti: Îngrijire la domiciliu pentru bătrânii singuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat un proiect prin care pensionarii fără rude, cu venituri sub 1.000 de lei pe lună, vor beneficia de reduceri la îngrijirea la domiciliu.

Principalele condiţii pentru ca bătrânii să primească reducere la îngrijirea la domiciliu sunt să nu aibă niciun fel de rude şi să nu se poată îngriji singuri.

Ploieştenii vor plăti în funcţie de venituri
Primăria va plăti integral îngrijitorul doar în cazul persoanelor care au venituri de până la 21,6 lei. Bătrânii care au un venit între 21,6 lei şi 350 de lei vor trebui să plătească 10% din costul total al serviciilor sociale. Cei care câştigă între 350 de lei şi 600 de lei vor achita 20% din costuri, cei cu venituri între 600 de lei şi 800 de lei – 30%, iar vârstnicii cu venituri între 800 de lei şi 1.000 de lei vor achita 50% din salariul îngrijitorului personal.

Directorul Administraţiei Serviciilor Sociale şi Comunitare (ASSC) din cadrul Primăriei Ploieşti, Doina Căpuz, a declarat că ideea acestui proiect a venit de la un caz concret. “Este vorba despre o bătrânică de 75 de ani, fără nicio rudă, care a avut un accident vascular cerebral, dar care nu se încadrează în condiţiile legii pentru a obţine un însoţitor permanent. Şi atunci vom putea să-i oferim un îngrijitor la domiciliu”.

Primăria va angaja îngrijitori
Bătrânii care au nevoie de îngrijitor şi cei care vor să îngrijească vârstnici pot merge la sediul ASSC de pe Strada Poştei nr.6 pentru a depune cereri. Angajaţii primăriei vor efectua anchete sociale la domiciliu şi dacă vor considera că sunt îndeplinite condiţiile vor face demersurile necesare pentru bătrânii care solicită îngrijire.

Astfel, vârstnicii vor primi ajutor pentru igiena corporală, hrănire, activităţi de menaj, însoţire la plimbări sau pentru rezolvarea unor probleme administrative şi vor beneficia şi de servicii de consiliere. Costul unui îngrijitor la domiciliu este de 765 de lei pe lună.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite