Ploieşti: Incendiu puternic la Sanatoriul de la Călineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de persoane aflate în tratament la Sanatoriul Centrului de Reabilitare şi Recuperare pentru Bolnavi Neuropsihic din localitatea prahoveană Călineşti au fost evacuate aseară, în urma izbucnirii unui incendiu la mansarda clădirii unde se aflau internate. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit.

Angajaţii Sanatoriului Centrului de Reabilitare si Recuperare pentru Bolnavi Neuropsihic au simţit miros de fum dinspre mansarda instituţiei medicale şi s-au grăbit să stingă flăcările. Au sperat că pot face faţă situaţiei, însă nu au reuşit. Atunci au luat decizia să-i scoată de urgenţă din imobil pe cei internaţi.

“Am urcat şi am văzut că ardea mocnit. Am luat stingătorul şi am observat că ardea exact sus la tavan. Nu am avut ce să fac, aşa că am dat alarma şi i-am evacuat din imobil. Noroc că nu erau mulţi bolnavi”, a declarat Claudiu Nichifor, unul dintre angajaţii sanatoriului.

Posibil scurtcircuit
Pompierii au intervenit cu patru autospeciale şi au reuşit să stingă focul în 40 de minute. “Incendiul s-a manifestat cu violenţă pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, la ultimul etaj al unităţii medicale. Asta pentru că era construit din lemn. O posibilă cauză ar fi de natură electrică”, a declarat un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Focul a distrus pereţii, toate paturile şi mobilierul din saloanele de la mansardă. Pagubele se ridică la peste 150.000 de lei. Bolnavii evacuaţi din clădirea afectată de incendiu vor fi cazaţi pentru tratament în alte pavilioane  ale sanatoriului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite