Ploieşti: Igiena lasă de dorit în unităţile de alimentaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comerţ fără substanţe de dezinfectare a paharelor, cu produse expirate şi cu spaţii de depozitare murdare, asta au găsit inspectorii în timpul controlului.

Mai multe restaurante şi baruri cu terasă din Ploieşti şi din zonele de agrement din vecinătatea oraşului au fost luate la puricat de către Inspectorii din cadrul ASP Prahova. Controlul se înscrie într-o serie de acţiuni care vor avea loc până pe 4 mai, la ordinul prefectului Radu Oprea.

M[sura a vizat prevenirea unor eventuale îmbolnăviri ale populaţiei pe timpul minivacanţei de 1 Mai. Neregulile au apărut chiar de la primele verificări. În prima unitate, o terasă aflată pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, se comercializau băuturi alcoolice şi răcoritoare, dar spălarea paharelor se făcea fără respectarea normelor de igienă, deoarece nu existau substanţele dezinfectante.

„De băut beau, dar uite că aflu că nu ştiu din ce beau. Aşa ceva nu este normal”, a declarat Dumitru Radu, unul dintre clienţii terasei. Societatea a fost amendată cu 6.000 de lei, dar valoarea sancţiunii ar putea creşte, deoarece nu au putut fi verificate fişele de aptitudini ale personalului, cursurile de igienă, documentele societăţii şi procesul verbal pentru dezinsecţie şi deratizare. Dacă ceva nu este în regulă, se vor aplica alte sancţiuni, după cum a declarat Rodica Vasile, inspector în cadrul ASP Prahova.

Carne expirată, în frigidere murdare
Probleme au fost şi la două restaurante din zona cunoscută de localnici sub numele de Km 6. Într-o unitate au fost găsite produse şi preparate din carne fără termen de valabilitate sau cu termen de valabilitate expirat, ce au fost retrase imediat de la comercializare.

În plus, nu erau respectate condiţiile igienico-sanitare de depozitare, respectiv materia primă şi produsele finite erau păstrate în dulapuri şi lăzi frigorifice murdare şi ciobite. Nici ustensilele bucătarilor nu erau în regulă, unele fiind cu urme de rugină. Societatea a fost amendată cu 4.000 de lei.

În cazul celuilalt restaurant s-a dat doar un avertisment. Inspectorii ASP au putut controla chiar toate unităţile de alimentaţie publică pe care le aveau pe listă, deoarece după ce şi-au făcut apariţia la prima terasă de pe Bulevardul Republicii, celelalte au tras imediat obloanele.

În parc, produse ambalate corect
În Parcul Bucov, a fost verificată o unitate unde produsele puse la vânzare erau ambalate şi se aflau în termen de valabilitate. Totodată, s-a constatat că la grupurile sanitare ale grădinii zoologice fuseseră remediate deficienţele observate la un control anterior, adică obiectele sanitare au fost înlocuite, iar grupurile sanitare, igienizate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite