Ploieşti: Gunoi mai puţin de la firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza reducerii activităţii, valoarea facturilor emise de Veolia a scăzut cu aproximativ 20% în prima parte a anului, faţă de ultimele luni ale lui 2008.

Criza economică se resimte şi în cantitatea deşeurilor menajere sau asimilabile pe care reprezentanţii operatorului de salubritate le ridică în fiecare lună. După cum ne-a declarat Cornel Vicol, purtătorul de cuvânt al SC Veolia, “cel mai mult, scăderea numărului de deşeuri se observă la agenţii economici.

Dacă comparăm primul trimestru al anului 2009 cu ultimul trimestru din 2008, când tarifele au fost constante, s-a înregistrat o diminuare a valorilor facturilor emise firmelor cu aproximativ 20%”.

Activitate redusă
Reducerea cantităţii deşeurilor produse de operatori se înregistrează din cauza faptului că multe firme şi-au redus activitatea din lipsă de comenzi. Majoritatea agenţilor ale căror facturi sunt mai mici fac parte din rândul celor care au făcut notificări la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă privind concedierea mai multor salariaţi, după cum ne-au precizat reprezentanţii operatorului de salubritate.

“Anul acesta, am fost nevoiţi să ne restrângem activitatea din cauza scăderii vânzărilor. Lumea nu mai cumpără îmbrăcăminte ca înainte, acum ia doar strictul necesar”, ne-a spus managerul unei croitorii.

Deşeurile din construcţii, tot mai puţine
În ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri produsă atât de populaţie, cât şi de agenţii economici, de la începutul anului şi până în prezent, aceasta este de 15.000 de tone, în scădere cu aproximativ 1.000 de tone faţă de perioada similară a anului trecut. Şi cantitatea deşeurilor abandonate şi inerte din construcţii şi demolări a scăzut pe primul trimestru al acestui an cu peste 8%.

Explicaţia ar fi, pe de o parte, vremea rece care anul acesta a ţinut mai mult, iar oamenii nu au început curăţenia de primăvară în jurul blocurilor, dar şi lipsa banilor pentru începerea modificărilor prin apartamente şi a schimbării gresiei şi faianţei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite