Ploieşti: Ghenosu, la un pas de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul a obţinut o decizie favorabilă la Tribunal, dar pentru a fi pus în libertate, aşteaptă judecarea recursului formulat de procurori.

Florin Nicolae Pârjol (35 ani), zis „Ghenosu”, liderul clanului interlop cu acelaşi nume, a obţinut, joi după-amiază, o hotărâre de punere în libertate sub control judiciar din partea unei instanţe a Tribunalului Prahova. În prezent, Ghenosu şi alte 14 persoane sunt judecate pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Rechizitoriul a fost încheiat în urma cercetărilor efectuate de către ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Grupare periculoasă
Dintre acoliţii săi, doi se află în arest şi au primit, împreună cu el, o decizie favorabilă din partea magistraţilor Tribunalului Prahova. Cei trei mai au, însă, un hop de trecut. Procurorii DIICOT au înaintat recurs împotriva hotărârii de punere în libertate sub control judiciar, acesta urmând să fie judecat astăzi, la Curtea de Apel Ploieşti. În cursul după-amiezii instanţa se va pronunţa.

Conform anchetatorilor, clanul Ghenosu a acţionat în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Cluj şi municipiul Bucureşti, precum şi în Spania, Franţa şi Italia, find implicată în infracţiuni de criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, şantaj, lipsire de libertate, tâlhării, camătă, furturi, înşelăciuni, şi chiar omoruri la comandă.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite