Ploieşti: Gabriel Răducanu descoperă şi promovează talente în hochei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Gabriel Răducanu descoperă şi promovează talente în  hochei
Ploieşti: Gabriel Răducanu descoperă şi promovează talente în hochei

Singurul antrenor de hochei din Ploieşti conduce la campionate naţionale şi internaţionale o echipă tânără de sportivi, pe care-i învaţă spiritul de echipă, fair-play-ul şi dorinţa de a câştiga.

Are 37 de ani şi o poftă fantastică de viaţă. Nu stă o clipă locului, când vine vorba despre sportul său preferat, hocheiul.

În fiecare zi, cum iese de la serviciu, merge la Sala Sporturilor, să antreneze echipa de copii hocheişti a Ploieştiului.

„Mi-am dorit de când mă ştiu să am o echipă de hochei pe gheaţă, să transmit micuţilor plăcerea acestui joc şi am reuşit. O confirmă numeroasele rezultate bune, obţinute la concursuri”, a subliniat antrenorul Gabi Răducanu.

Copilărie pe patine
Pasiunea pentru hocheiul pe gheaţă a apărut din copilărie. Antrenorul povesteşte că părinţii l-au încurajat să facă sport şi l-au dus la patinoarul situat în vecinătatea casei.

„Încă de la cinci ani, eu şi fratele meu am învăţat să patinăm. Au trecut 32 de ani de atunci şi încă mai simt în suflet, de fiecare dată, un fior când intru pe gheaţă. A devenit pentru mine un «microb», de care nu vreau să scap”, spune omul.

Gabi Răducanu a continuat să joace hochei pe gheaţă şi în perioada facultăţii. „Prieteniile s-au legat mai mult din sfera sportului. Îmi invitam colegii de facultate sau prietenii la meciurile de hochei pe care le jucam, aici, la Ploieşti”, povesteşte antrenorul.

Instructor la Sala Sporturilor
După ce a pus patinele „în cui”, Gabi Răducanu a intrat pe gheaţă ca instructor de patinaj, alături de un renumit profesor de sport - Lucian Mihăescu.

Împreună cu acesta, a format lotul de jucători de astăzi. Primele lecţii în calitate de antrenor le-a ţinut copiilor în urmă cu patru ani.  „Atunci erau puţini copii, acum sunt peste 30 de micuţi sportivi. Iarna avem patru antrenamente pe săptămână, pe Patinoarul Olimpia.

Vara, antrenamentele sunt specifice şi se desfăşoară pe terenul din faţa bazei sportive. Copii folosec role, fac exerciţii pentru condiţie fizică, lecţii de tehnică de îndemanare a crosei şi pucului, teste şi tot felul de jocuri de echipă”,  precizează hocheistul.

Nevoie de sponsorizări
Echipa de hochei a Ploieştiului este formată numai din copii cu vârste până la 14 ani. Doi dintre membrii lotului sunt fete. 

„De la an la an, copiii cresc, aşa că putem cumpăra un număr foarte mare de echipamente, din sponsorizările părinţilor şi ale unor societăţi.

Ca să facem performanţă trebuie să fim ajutaţi. Ne mândrim cu echipa noastră, mai ales că e singura din muncipiu”, a precizat antrenorul Gabi Răducanu.

 Întrebări şi răspunsuri
Ce rezultate aţi obţinut cu echipa de hochei?
G.R: Am obţinut locul I la Concursul Republican pentru Copii, prima participare într-o competitie oficială la nivel naţional, în februarie 2007, locul III - Cupa Suceava, în februarie 2008, locul III – Cupa Municipiului Bucureşti, în martie 2008, locul II – Memorialul „Ştefan Tomovici“, la Suceava, în ianuarie 2009.

Este scump acest sport?
G.R:
Ca sport, este oarecum scump, ţinând cont de complexitatea echipamentului de protecţie specific jocului pe gheaţă. Totuşi, cu ajutorul părinţilor, sponsorilor, conducerii Asociaţiei, cât şi a federaţiei, am reuşit să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale. Este nevoie de mai multe patinoare acoperite, de mai multe centre hocheistice, pentru deprinderea patinajului, jocului, orientării în teren şi pentru obţinerea de performanţe.

Ce îi place
„Mersul pe bicicletă este pentru mine un nou mod de viaţă. Folosesc bicicleta atât în deplasarea spre serviciu, cât şi la toate activităţile pe care le am”, spune bărbatul.

Ce nu-i place
„Încerc să fiu un om echilibrat, onest, drept şi, ca atare, nu-mi plac în general persoanele dezordonate. Încerc că evit oamenii răi sau necinstiţi, care refuză asculte sau să comunice, în general”, explică Gabriel Răducanu.

PROFIL:
Născut:
Octombrie 1972, Ploieşti
Studii: Universitatea de Petrol şi Gaze, Ploieşti
Profesie: Inginer petrolist
Familie: Căsătorit, are o fetiţă de doi ani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite