Ploieşti: Elevii Liceului de Artă îşi expun lucrările de atestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galeria de Artă pot fi admirate lucrări de pictură, sculptură şi arhitectură ale absolvenţilor Liceului de Artă.

Tinerii din clasele a XII-a ale Liceului de Artă din Ploieşti etalează în aceste zile, la Galeria de Artă, o expoziţie mai puţin obişnuită. Este vorba despre lucrările de atestat ale absolvenţilor din acest an. În spaţiul galeriei pot fi văzute, până săptămâna viitoare, atât lucrări de pictură, cât şi de sculptură sau arhitectură. Tinerii care au vernisat această expoziţie sunt convinşi că vor urma cursurile unor facultăţi de arte plastice.

„Lucrarea pe care o prezint eu se numeşte «Arc» şi este amplasată în curtea Liceului de Artă, pentru că are dimensiunile foarte mari. Mi-a luat aproximativ o săptămână să o fac şi o voi prezenta ca lucrare de atestat la final de liceu. După absolvire, vreau să urmez Facultatea de Arte Plastice, secţia Sculptură”, explică  Radu Vladimir Dumitru, elev al secţiei de sculptură.

Viitorul Ploieştiului
Elevii secţiei de arhitectură au prezentat idei inovatoare, curajoase şi uşor de realizat. Proiectele lor propun ca în viitor, în municipiu, complexele de locuinţe să aibă un design plăcut, nu doar să fie utile. „Lucrarea mea se numeşte «Locuinţe înşiruite», fiind locuinţe care formează un complex. Aş vedea aceste proiecte în viitor în Ploieşti, dar numai amplasate în anumite zone verzi, în care să se armonizeze cu peisajul”, spune Delia Sloneanu, o elevă de clasa a XII-a, a secţiei de arhitectură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite