Ploieşti: Elevii din „Jean Monnet” joacă teatru în limba spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani de zile nouă eleve ale Liceului Pedagogic „Jean Monnet” joacă teatru în limba spaniolă, indiferent de scena pe care urcă. Trupa „Los Sombreros” este singura de acest gen din Ploieşti şi a luat fiinţă la iniţiativa celor nouă eleve care de atunci îşi dedică tot timpul liber realizării de scenarii şi texte.

De când a fost înfiinţata, trupa a urcat pe scene din Ploieşti, Bucureşti şi a ajuns chiar şi la Sofia. Înainte de fiecare spectacol pe care îl prezintă, fetele lucrează la costume şi au grijă să-şi procure recuzita de care au nevoie.

Ideea înfiinţării acestei trupe le-a venit profesorilor liceului după încheierea unui protocol cu Guvernul spaniol.

„Partea spaniolă oferă şcolii noastre materiale didactice şi manuale, evaluează elevii, sprijină activităţile extraşcolare, cum ar fi spectacolele de teatru, dar mai oferă şi două burse de studii în valoare de 600 de euro şi două plecări în Spania, în fiecare an”, mai spune directorul unităţii”, spune profesoara coordonatoare a trupei, Camelia Bandera.

Corina Popa este liderul echipei, fiind una dintre cele care au pus bazele micii trupe de actori.

Anul trecut trupa „Los Sombreros” a câştigat premiul I la Festivalul naţional de teatru spaniol, care a fost organizat la Bucureşti, iar acum lucrează la o piesă pe care o vor pune în scenă săptămâna viitoare, la Liceul „Jean Monnet” din Ploieşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite