Ploieşti: Doi pe loc, la cosit iarba în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şomeri, cu diverse calificări, s-au luptat ieri pentru a prinde un loc de muncă ca îngrijitori ai spaţiilor verzi, pe domeniul public. Candidaţilor nu li s-a impus o limită de vârstă, unii dintre ei aflându-se în pragul pensionării, şi nici studii de specialitate, ci doar să demonstreze că ştiu să mânuiască sapa şi coasa.

Pentru un venit minim garantat pentru o periodă determinată, de numai până în luna septembrie, peste 100 de persoane au concurat ieri după-amiază pe 60 de locuri de muncitori necalificaţi în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) din Ploieşti.

Chiar dacă mare parte a candidaţilor au mai lucrat ca îngrijitori de spaţii verzi sau ca gropari în cimitire, la concurs s-au prezentat şi 20 de ploieşteni care nu au plantat copaci vreodată. Din fericire, nu s-a luat în calcul experienţa în acest domeniu.

„Printre cei care au dorit să devină angajaţi ADPP pe termen limitat au fost şoferi, electricieni, lăcătuşi, mecanici auto, oameni care au o calificare dar au rămas şomeri”, a explicat Adela Frăţilă, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei.

Testare pe câmp
Peste jumătate dintre candidaţi au fost bărbaţi, unii dintre ei trecuţi de prima tinereţe. Acest lucru  nu a reprezentat un dezavantaj, deoarece angajatorul nu a impus o limită de vârstă pentru viitorii salariaţi.

Ca să obţină însă locul de muncă, atât femeile cât şi bărbaţii au fost nevoiţi să demonstreze că ştiu să mânuiască sapa şi coasa, să adune gunoaiele de pe spaţiile verzi, dar şi să recunoască anumite plante.

Multi dintre cei care au participat la selecţia organizată de ADPP se aflau de multă vreme în căutarea unui loc de muncă. „Nu-mi este ruşine să sap gropi, să strâng gunoaie sau să cosesc iarba, chiar dacă mă văd vecinii sau prietenii. Până la urmă trebuie să am grijă de familia mea, e vreme de criză”, a spus Marian Popescu, fost lăcătuş la o uzină din Ploieşti.

Angajările s-au desfăşurat prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite