Ploieşti: Documente suspecte găsite la universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actele candidaţilor veniţi de la alte instituţii sunt reverificate. Potrivit unor surse din cadrul universităţii, a fost identificată cel puţin o diplomă de bacalaureat falsă folosită de un absolvent al unei universităţi particulare pentru înscrierea la examenul de licenţă la UPG Ploieşti.

Controlul demarat de Ministerul Educaţiei la Universitatea Petrol - Gaze (UPG) Ploieşti după izbucnirea scandalului diplomelor de licenţă false scoate la lumină o situaţie gravă. “Au apărut suspiciuni care planează asupra unor documente” a declarat pentru “Adevărul de Seară” profesorul Vlad Ulmanu, rectorul UPG. Potrivit unor surse din cadrul universităţii, a fost identificată cel puţin o diplomă de bacalaureat falsă folosită de un absolvent al unei universităţi particulare pentru înscrierea la examenul de licenţă la UPG Ploieşti.

Control propriu

Numele universităţii ploieştene a apărut în urmă cu aproape două săptămâni pe o listă cu opt instituţii de învăţământ superior bănuite că le-au eliberat diplome de licenţă unor falşi studenţi ai unor universităţi particulare. Potrivit anchetatorilor, aceştia s-au înscris la examenul de licenţă folosind diplome de bacalaureat şi de absolvire a facultăţii contrafăcute de membrii unei reţele conduse de doi profesori de la două universităţi particulare neacreditate din Alexandria.

 Pentru că, după izbucnirea scandalului, anchetatorii nu au înştiinţat imediat oficial UPG de implicarea acesteia într-o anchetă, conducerea universităţii a demarat propriul control. „Deocamdată, nu există nicio suspiciune de fraudă în ceea ce ne priveşte. Pe linie de poliţie sau pe linie de parchet nu a venit nimeni să stea de vorbă cu noi. Poliţia a lansat bomba asta în Capitală şi atât. Noi am făcut verificări singuri, ne-am uitat pe toate foile matricole şi par să fie în ordine. Dacă este un fals, undeva, noi nu am reuşit să-l descoperim. Nu e vina noastră dacă s-a întâmplat asta”, declara rectorul Vlad Ulmanu înaintea demarării controlului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite