Ploieşti: Curăţenia de Paşte, făcută de specialişti, 250 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de curăţenie din Ploieşti sunt foarte căutate primăvara, în special înainte de Paşte. Ele lucrează în această perioadă chiar şi noaptea.

Gospodinele din oraş se pregătesc de curăţenia de primăvară, care trebuie făcută până la sărbătoarea Paştelui. Tradiţionalul scuturat şi spălat de covoare, care ocupă timp şi efort fizic deosebit, sau neplăcuta activitate de spălare a geamurilor nu mai reprezintă o problemă pentru ploieşteni.

Firmele specializate în curăţenie oferă o gamă variată de servicii. „Putem să spălăm geamuri, gresie şi faianţă cu maşini speciale şi soluţii aduse din Germania”, explică angajatul uneia dintre firmele de curăţenie din Ploieşti.

Se face curăţenie şi noaptea
Directorul firmei Teronix Max, Ciprian Păun, spune că în această perioadă se interesează de aceste servicii, în medie, între 10 şi 15 persoane pe zi. Din acest motiv, mulţi dintre solicitanţi sunt programaţi chiar şi peste o săptămână sau două. „Noi oferim servicii non-stop, în funcţie de programul clientului şi de disponibilitatea sa de a ne primi chiar şi noaptea”, precizează Ciprian Păun.

Angajaţii Teronix Max lucrează în echipe de câte trei persoane şi reuşesc să schimbe înfăţişarea unui apartament în aproximativ două ore. Dacă sunt chemaţi să facă curăţenie după zugrăvit sau alte lucrări de renovare mai mari, treaba lor durează până la opt ore.

Preţurile acestor servicii variază între 250 şi 500 de lei, în funcţie de mărimea apartamentului, dar şi de gradul lui de murdărire. Evaluarea costurilor se face înainte ca muncitorii să înceapă treaba.

Vitrinele rămân neatinse
Şi la Harold Mobil, tot mai mulţi clienţi se interesează de serviciile oferite. „Din 10-15 aprilie şi până în ziua dinaintea Învierii avem lucrări zilnice, în special la case şi sedii de firmă şi mai puţin în apartamente”, explică directorul societăţii, Hamuga Harold.

O curăţenie generală executată de angajaţii acestei firme presupune spălarea locală a covoarelor, fără a mai fi scoase afară la bătător, curăţatul gresiei şi al faianţei, al geamurilor, al pardoselilor şi ştersul prafului de pe obiectele de mobilier. „Vitrinele pline cu bibelouri sau obiecte decorative nu vor fi şterse şi în interior, doar dacă aceste obiecte sunt scoase în prealabil de către client din piesele de mobilier”, spune directorul firmei.

O echipă formată din patru sau cinci angajaţi vor face ca totul să strălucească în numai câteva ore la adresa indicată de client. Iar pentru că ne aflăm într-o perioadă de criză, preţurile practicate sunt promoţionale, de 5 lei pentru un metru pătrat curăţat. „Noi nu calculăm la suprafaţa gresiei, a faianţei sau a geamului, noi avem un sistem de calcul în funcţie de metrul pătrat locuibil, care implică şi toate celelalte suprafeţe”, explică Hamuga Harold.

Astfel, pentru un apartament cu 3 camere, cu o suprafaţă de cel mult 70 de metri pătraţi, curăţenia de primăvară costă aproximativ 350 de lei, în funcţie şi de dezordinea găsită de angajaţi la faţa locului.


Vocea străzii

Marius Ioanida: „Eu nu mă ocup de curăţenia în casă, dar dacă aş sta singur şi aş avea bani cu siguranţă aş apela la o firmă specializată, măcar de Crăciun şi de Paşti, dacă nu mereu.”

Mihaela Calomfirescu: „Mie mi se pare foarte mult să dau câteva sute de lei pentru o curăţenie pe care în fond şi la urma urmei numai eu o fac cel mai bine.”

Ştefania Dobre: „Noi la firmă mereu facem curăţenia generală cu o firmă specializată şi pot spune că nu se compară cu ce face o femeie de serviciu. Sunt alte servicii, mai calitative, chiar dacă şi preţul este diferit, totuşi atunci când ai bani este mult mai rentabil să chemi nişte specialişti.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite