Ploieşti: Covoarele de Cisnădie au revenit în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile variază între 450 de lei şi 1.200 de lei, în funcţie de dimensiune şi lucrătură, iar cei care nu au bani pentru un covor pot pleca acasă măcar cu o carpetă, care costă între 50 şi 110 lei.

Pe 1 aprilie s-a deschis târgul de covoare de Cisnădie, amplasat chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. 2009 este al patrulea an consecutiv când produsele de Cisnădie sunt aduse la Ploieşti în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Toate covoarele şi carpetele sunt realizate din materiale naturale, predominante fiind lâna, bumbacul şi inul, prelucrate cu aparatură şi tehnologie românească.

Deşi organizatorul spune că în primele zile de la deschiderea târgului clienţii au fost foarte interesaţi de ofertele fabricii de covoare, în acest weekend ploieştenii şi-au făcut apariţia în număr destul de mic la expoziţie. „Pentru că venim aici de atâţia ani de zile, avem clienţi pe care îi cunoaştem, pentru că ajung în fiecare an să-şi cumpere câte ceva de la noi”, spune organizatorul Dan Dulgherescu. 

Dulgherescu  mai spune că vânzările la târgurile de covoare din Ploieşti au început să crească în ultimul timp pentru că oamenii s-au convins de calitatea produselor de Cisnădie şi nu a fost ediţie a acestui târg în care să nu plece mulţumit de profitul pe care l-a făcut la Ploieşti. „Am fost în mai mulţi ani să văd covoarele de Cisnădie şi am cumpărat de fiecare dată măcar şi o carpeţică. Sunt foarte bune, calitative şi au o lucrătură excelentă, pe piaţă nu găseşi aşa ceva”, spune Margareta Brutaru, una dintre clientele acestui târg.

Pentru toate buzunarele
Pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor puteţi găsi de la carpete cu dimensiunile de 60/120 de centimetri până la covoare de 250/350 de centimetri. „În Ploieşti cele mai căutate covoare sunt cele clasice, cu desene florale. Anul acesta cel mai bine am vândut modelul Canion, cu desene ţărăneşti şi Brandon, un covor cu flori”, a mai declarat organizatorul.

Carpetele variază ca preţ între 50 şi 110 lei. Cel mai ieftin covor, cu dimensiunile de 140/200 de centimetri, costă 450 de lei, iar cel mai scump, de 250/350 de centimetri, costă 1.200 de lei. Clienţii sunt mulţumiţi că pot cumpăra covoare la preţuri mai mici decât din magazine. „Nu ştiam de târgul acesta, dar mi-a zis cineva de el şi am venit să-l văd că tot stau aici, aproape. Poate o să cumpăr ceva, depinde ce modele găsesc”, spune Aneta Stanciu.

Program
Târgul este deschis pentru ploieşteni până pe 16 aprilie, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite