Ploieşti: Colegiile din oraş se întrec în olimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, peste 30 de elevi din oraş au câştigat premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale, 15 premianţi provenind de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi 16, de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”.

În timp ce alte licee din oraş, cum ar fi „Nichita Stănescu” sau „Alexandru Ioan Cuza”, se califică la competiţiile naţionale cu câte cel mult cinci elevi, din cele două colegii de top aproximativ 60 de tineri se întorc acasă, în fiecare an, cu un premiu sau o menţiune naţională.

Elevi de aur
În 2009, au fost organizate fazele pe ţară ale olimpiadelor de limba română, limba engleză, fizică şi chimie. La aceste concursuri, 15 elevi de la „Mihai Viteazul” au reuşit să obţină câte un premiu sau o menţiune.

La disciplinele la care s-au susţinut de la începutul acestui an doar fazele judeţene, 23 de elevi de la acest colegiu au reuşit să se clasifice pentru etapa naţională.

Alexandra Neacşu, din clasa a IX-a M5 de la „Mihai Viteazul”, s-a remarcat în mod deosebit participând şi obţinând premii la fazele naţionale ale olimpiadei de Limba română, în ultimii trei ani. Anul acesta, ea a obţinut menţiune la olimpiada naţională de Limba română.

„La informatică îl avem pe Radu Voroneanu care, anul trecut, la Balcaniada de juniori a câştigat medalia de aur”, spune mândru directorul Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Gabriel Ţaga. La olimpiada judeţeană de informatică, Radu s-a clasat pe locul I, obţinând punctajul maxim de 200 de puncte.

Puţin peste concurenţă
De la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, 16 tineri au cucerit primele locuri la olimpiadele naţionale desfăşurate până acum, în acest an, cu unul mai mult decât de la „Mihai Viteazul”.

Această unitate de învăţământ este renumită pentru numărul mare de tineri informaticieni pe care îi formează. Numai anul acesta, la faza naţională a olimpiadei de informatică aplicată, zece elevi au obţinut premii. Dintre aceştia, Ioan Tăbăraşi, Cătălin Ivan şi Constantin Ionescu au obţinut locul II la informatică aplicată.

La olimpiada de chimie, trei elevi ai acestui colegiu au obţinut premii, iar la cea de limba română alţi trei elevi au ocupat primele locuri.

La disciplinele la care încă nu s-au susţinut fazele naţionale, de la „Caragiale” s-au calificat mai departe 24 de elevi, tot cu unul mai mult faţă de „Mihai Viteazul”.

Unul dintre elevii care promite foarte mult în acest moment este Andrei Purice, care anul trecut a obţinut medalia de aur la Balcaniada de informatică pentru juniori. „De asemenea, Victor Ionescu este premiat cu aur la această competiţie în 2007, iar, anul trecut, Victor a obţinut tot o medalie de aur la Olimpiada Pluridisciplinară”, spune profesorul coordonator al celor doi elevi, Dana Lica.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite