Ploieşti: Caravana scuterelor luptă pentru un trafic mai sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii au încercat să le amintească astfel şoferilor că există în trafic, astfel ei  au străbătut pe scutere Bulevardul Independenţei şi au participat la concursuri de îndemânare.

Aproximativ 30 de elevi din liceele ploieştene, posesori de scutere, au participat, ieri după-amiază, la o acţiune intitulată Caravana Scuteriştilor.

Tinerii s-au întâlnit la Grupul Şcolar Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” unde au participat la un concurs pe teme de legislaţie rutieră, iar agenţii de circulaţie le-au vorbit despre comportamentul în trafic al conducătorilor de mopede.

„Foarte mulţi dintre automobilişti uită să se asigure corespunzător sau pur şi simplu ignoră prezenţa acestor categorii defavorizate de participanţi la trafic”, a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova, comisarul Costin Tătuc.

Prioritate în trafic
Participanţii, toţi purtând veste reflectorizante, au străbătut Bulevardul Independenţei şi s-au îndreptat către Sala Sporturilor „Olimpia”, unde s-a desfăşurat un concurs de îndemânare în conducerea scuterului.

Câştigătorii au primit premii constând în cd-uri cu muzică şi articole de protecţie necesare conducătorului unui astfel de vehicul pe două roţi.

Acţiunea a avut ca prim scop sensibilizarea şoferilor. „Conducătorii auto nu ne acordă prioritate niciodată. Şi apoi, sunt şi alte pericole, ca de exemplu carosabilul umed, din cauza căruia am avut un accident”, a declarat Valentin Gheorghe, unul dintre tinerii participanţi.

Mai puţine accidente
Prin această acţiune, s-a urmărit şi avertizarea scuteriştilor asupra pericolelor la care se expun. „Campania a fost iniţiată pentru a încerca să reducem nivelul accidentelor în rândul scuteriştilor. Cred că va mai dura ceva timp până se va reglementa legislaţia şi oamenii vor fi responsabili”, a spus managerul proiectului, Dragoş Ivănescu.

Manifestarea a avut loc în cadrul campaniei „Viaţa pe scuter” şi a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Consiliului Local şi al unei publicaţii cu profil auto.

Victimă pe două roţi
De la începutul acestui an, pe şoselele din Prahova s-au produs 28 de accidente în care au fost implicate scutere şi motociclete. În urma lor, o persoană şi-a pierdut viaţa, zece au fost rănite grav şi 21 au suferit leziuni uşoare. Anul trecut, numărul evenimentelor rutiere în care au fost implicate astfel de vehicule a fost cu 30% mai mare comparativ cu anul 2007.

 Robert Liviu, posesor de scuter
 „Doresc, ca orice posesor de scuter, ca şoferii să ne acorde atenţie în trafic, să ne considere şi pe noi ca pe un autovehicul pe patru roţi”,.

Ion Călin, conducător auto
"Am o părere bună despre cei care merg în trafic cu scutere. Nu am avut probleme până acum.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite