Ploieşti: Bisericile, pregătite pentru Săptămâna Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele pompierilor i-au determinat pe preoţi să elimine riscurile de incendiu în noaptea de Înviere

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au controlat, de la 1 aprilie, şase mănăstiri şi 68 de biserici din judeţ. Multe lăcaşuri de cult au avut în dotare stingătoare cu termenul de valabilitate expirat sau utilizau instalaţii electrice improvizate.

De asemenea, în mai multe lăcaşuri nu au fost amenajate corespunzător locurile pentru depunerea lumânărilor sau erau amenajate în apropierea materialelor combustibile. Problemele constatate au fost însă remediate pe timpul controlului, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, căpitanul Mihai Divoiu.
 
Prevenirea e importantă

Pentru că în această săptămână bisericile vor fi luate cu asalt de enoriaşi, pentru a feri sfintele lăcaşuri de incendii, pompierii recomandă respectarea unor reguli minime de protecţie. E important ca, în timpul desfăşurării slujbelor religioase, uşile de acces/evacuare să fie menţinute deschise, iar cele care se deschid către interior să fie blocate în poziţia deschis.

Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase şi a autocarelor se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă la un eventual incendiu. În interiorul bisericilor, enoriaşii vor menţine o distanţă de siguranţă faţă de cei din faţa lor, pentru a evita contactul dintre lumânări şi hainele sau părul acestora.

Totodată, nu se vor utiliza pentru lumânări sisteme de protecţie confecţionate din materiale combustibile, care se aprind uşor, ca de exemplu hârtie şi folii de plastic, iar în noaptea de Înviere acestea nu se vor transporta aprinse în mijloacele de transport în comun sau în autoturisme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite