Ploieşti: Bacalaureat bilingv în liceele ploieştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi elevi din Ploieşti  vor susţine bacalaureatul 2009  bilingv francez sau spaniol, diplomele astfel obţinute fiind recunoscute internaţional.

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” este unul dintre cele 20 de licee din ţară unde bacalaureatul românesc se susţine însoţit de menţiunea bilingv-francofonă. Anul acesta, pentru prima dată, cei 17 elevi înscrişi la acest tip de examen vor avea de dat probe de fizică, economie sau biologie, la alegere, în limba franceză.

Pe lângă acestea, tinerii trebuie să dea examenul scris şi oral la franceză. „Copiii sunt interesaţi de această posibilitate pentru că la final ei primesc o diplomă recunoscută în statele francofone şi pot să intre mai uşor la facultăţile din aceste state. Mulţi dintre ei, care au medii foarte mari, îşi doresc să obţină burse de studii la universităţile din ţările francofone, cum ar fi Franţa, Belgia sau Canada şi să studieze acolo”, explică directorul Colegiului „Mihai Viteazul”, Gabriel Ţaga. .

Protocol pentru bac
Liceul Pedagogic este beneficiarul, din 2009, a unui protocol semnat între Ministerul Educaţiei şi Regatul Spaniei prin care elevii acestei unităţi de învăţământ au posibilitatea de a susţine examenele de bacalaureat în limbile română şi spaniolă. „Diplomele obţinute de elevi sunt recunoscute în Spania dar şi în alte ţări unde există facultăţi cu secţii de predare în limba spaniolă”, explică directorul Liceului Pedagogic, Liliana Enescu.

La bacalaureatul din acest an, peste 10 tineri s-au arătat interesaţi de acest tip de examen. Directorul spune că tinerii sunt atraşi de posibilitatea de a primi din partea autorităţilor spaniole burse şi excursii în Spania. Anul trecut, una dintre elevele acestui liceu a primit o bursă de studii la o universitate din Regatul Spaniei.

Cursuri pentru clasa a XI-a
Elevii din alte licee din Ploieşti, cum ar fi Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” sau Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, unde există clase de bilingv franceză se pot înscrie într-un program, care se derulează pentru clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Viteazul” şi care presupune înfiinţarea unor cursuri opţionale la diferite materii, pe care profesorii le vor susţine în limba franceză.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite