Ploaie şi răcoare până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norii ne vor însoţi şi în acest weekend. Sâmbătă vom avea 17 - 20 de grade Celsius. Vremea se menţine răcoroasă până săptămâna viitoare şi îşi va reveni abia de miercuri încolo.

Vântul puternic din ultimele două zile a provocat retragerea Mării Negre de la ţărm cu 10 metri în unele staţiuni. Fenomenul nu este unul excepţional, în anii trecuţi constatându-se retragerea apei şi cu 50 de metri. Asta se întâmplă, au explicat specialiştii, atunci când vântul bate puternic în aceeaşi direcţie, mai mult timp. Fenomenul se poate observa mai bine în staţiunea Mamaia, unde plaja este mai largă.

Următoarele 10 zile vor fi preponderent înnorate, cu ploi şi temperaturi sub media normală pentru această perioadă. Până vinerea viitoare nu vom avea decât o zi, cea de luni, cu maxime de 30 de grade Celsius. În rest, mercurul termometrelor va urca, la amiază, la cel mult 27 de grade Celsius.

Astăzi, vremea se menţine instabilă, cu cer noros şi ploi pe arii extinse. Se mai încălzeşte puţin doar în sud-vestul ţării, unde maximele ajung la 27 de grade Celsius. În depresiunile din Transilvania vor fi cel mult 20 de grade. Cantităţi de apă mai importante se vor înregistra în zonele de munte, dar averse vor exista pe aproape tot cuprinsul ţării. În Bucureşti, astăzi este tot o zi instabilă, cu ceva mai mult soare, dar şi cu ploi şi cu cel mult 24 de grade Celsius la amiază.

Cel mai cald va fi în lunca dunării

Sâmbătă se răceşte, din nou, în toată ţara, din cauza unei noi mase de aer polar care pătrunde dinspre nord şi aduce temperaturi maxime între 17 şi 20 de grade. Res­tul ţării se răceşte duminică, când vor fi aproximativ 20 de grade la amiază, cu excepţia Luncii Dunării, unde se vor înregistra 27 de grade Celsius. Va ploua trecător pe arii extinse. Luni se va încălzi, atingându-se şi 30 de grade în sud, însă marţi se răceşte brusc şi maximele vor fi de cel mult 24 de grade. Temperatura creşte treptat, începând de miercuri, pentru ca peste o săptămână, adică vineri, 9 iulie, să se ajungă la 31 de grade, normală în această perioadă.

Pericol de inundaţii

Hidrologii au lansat cod galben de inundaţii, până sâmbătă la ora 16.00, pentru bazinele superioare ale râurilor Târnava Mare, Târnava Mică, Olt, Prahova, şi pe Siret şi Prut, din cauza ploilor din zona intracarpatică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite