Plebiscit liberal pentru capul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pe care mulţi l-au catalogat drept o gafă monumentală, cerând chiar demisia miniştrilor Mihai Răzvan Ungureanu şi Sebastian Vlădescu, care au votat, la şedinţa CSAT, împotriva şefului lor

pe care mulţi l-au catalogat drept o gafă monumentală, cerând chiar demisia miniştrilor Mihai Răzvan Ungureanu şi Sebastian Vlădescu, care au votat, la şedinţa CSAT, împotriva şefului lor de partid. De cealaltă parte, facţiunea grupată în jurul consilierului prezidenţial Theodor Stolojan a găsit în solicitarea de repatriere a militarilor români ocazia perfectă pentru a da tonul detronării lui Tăriceanu. Adversarii declaraţi ai actualului lider liberal - Theodor Stolojan, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Valeriu Stoica, Mircea Cinteză - lucrează la o platformă-program menită să-i mobilizeze pe toţi cei nemulţumiţi de Tăriceanu şi să declanşeze mişcarea de înlocuire a acestuia.
Documentul, nefinalizat încă, desfiinţează modul în care actuala conducere a PNL a gestionat treburile partidului şi cheamă la alegerea unui nou şef, care să salveze formaţiunea de la distrugere. După ce platforma va fi lansată public, iniţiatorii demersului, avându-l ca locomotivă pe Stolojan, vor începe un turneu în filialele PNL din ţară, pentru a-şi grupa susţinătorii. Planul "rebelilor" are în vedere recrutarea unui număr de partizani suficient pentru organizarea unui Congres Extraordinar de mazilire a lui Tăriceanu. Oamenii din jurul premierului nu par însă să se teamă de contraofensiva puciştilor. "Scrisoarea celor pro-Stolojan seamănă cu cel de-al 150-lea ultimatum dat de China Taiwanului", a comentat, ironic, un membru al conducerii centrale a PNL. Planul de apărare al acestora nu include acţiuni susţinute de contracarare a acuzaţiilor uneltitorilor. Ca semnal pentru susţinerea lui Tăriceanu, Delegaţia Permanentă a partidului va vota, la sfârşitul acestei săptămâni, o rezoluţie de confirmare a deciziei BPC de retragere a trupelor româneşti din Irak. În paralel, în ţară va fi declanşată o acţiune de strângere de semnături pentru acelaşi scop. În schimb, doi dintre semnatarii scrisorii de la finele săptămânii trecute, deputaţii Raluca Turcan şi Mircea Cinteză, ar putea fi excluşi din Birou.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite