Plătiţi pentru a-şi lăsa maşina acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a descongestiona traficul, tot mai aglomerat, autorităţile olandeze au descis să ofere bani sau alte “beneficii” celor care acceptă să-şi lase automobilele acasă la orele de vârf.

Pentru a descongestiona traficul, tot mai aglomerat, autorităţile olandeze au descis să ofere bani sau alte “beneficii” celor care acceptă să-şi lase automobilele acasă la orele de vârf. Nu este prima oară când se încearcă rezolvarea problemelor cauzate de blocajele de circulaţie în Ţara Lalelelor.

Din păcate, toate iniţiativele luate până în prezent nu au dat rezultate. Noul experiment, care are loc în aceste zile în sudul Olandei, este aplicat în cazul autombiliştilor care iau cu asalt autostrada A12 pentru a merge la lucru.

Datorită colaborării dintre administraţia publică, firmele angajatoare şi alţi factori din domeniul transporturilor, cei care renunţă la maşinile personale - în orele de vârf - primesc câte patru euro pentru fiecare călătorie efectuată cu mijloace alternative, reduceri pentru biletele de tren sau beneficiază de programe de lucru mai flexibile. Buna-credinţă a automobiliştilor este verificată printr-un sistem de videosupraveghere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite