Plătesc să devină stewardese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un salariu de 1.700 de euro, la care se adaugă cazarea şi masa, 120 de clujence au „rânjit” astăzi în faţa reprezentanţilor companiei aeriene Bahrain Air, s-au lăsat măsurate în înălţime şi „pipăite” pe mâini, în căutarea unor tatuaje.

Practic, este vorba de un proces de selecţie la care sunt supuse viitoarele stewardese. După aceasta, tinerele au susţinut un test de limba engleză, compus din 20 de întrebări, la nivel de clasă gimnazială.

500 de euro pregătirea

Fetele s-au arătat chiar dispuse să plătească 500 de euro, costuri pentru pregătire, acte de angajare şi deplasare la viitorul loc de muncă, în caz că ar ajunge să semneze un contract cu cei de la Bahrain Air. „Banii ar fi deduşi din salariul stewardeselor, în tranşe”, susţine Daniel Don, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

Compania aeriană de tip low-cost va angaja 35 - 40 de românce. Multe dintre ele au mai trecut printr-un interviu. „Am fost la selecţie la Gulf Air. Mi-au spus că nu corespund, însă nu mi-au spus motivele”, susţine Mihaela Puiu, una dintre tinerele prezente azi la interviul pentru Bahrain Air.

Aceasta e a treia companie aeriană arabă ce face angajări la Cluj-Napoca. Până acum, 90 de stewardese au fost selectate de Gulf Air, şi zece de compania de lux Watanyia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite