Plata în avans, fără comision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plata în avans, fără comision
Plata în avans, fără comision

Consiliul Concurenţei propune eliminarea comisioanelor de rambursare anticipată pentru creditele de consum, în linie cu directivele europene, şi extinderea sau limitarea la 1% în cazul creditelor cu garanţii sau ipotecare, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, potrivit NewsIn.

„Am analizat concurenţa la nivel bancar şi mai ales în ce măsură comisioanele băncilor împiedică migrarea clienţilor de la o bancă la alta. Aici intervine problema comisionului de rambursare anticipată, care împiedică exact această mişcare a clienţilor între bănci“, a spus Chiriţoiu.

Această propunere are în vedere modificarea cadrului legal existent, iar noua lege va intra în vigoare până în luna mai a anului viitor.

În prezent, majoritatea băncilor percep comision pentru rambursarea anticipată a împrumuturilor, acestea ajungând până la 5% din suma rambursată în avans.

În unele cazuri, nu se percepe comision dacă banca este anunţată de intenţia de rambursare cu un interval de timp înainte sau dacă s-a scurs un număr de ani din perioada de creditare.

În programul guvernamental „Prima Casă“, niciuna dintre băncile participante nu percepe acest tip de comision.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite