Plasamentele pe RASDAQ au dat cele mai bune randamente la 12 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile în acţiunile de pe RASDAQ au adus randamente de 33% în ultimele 12 luni, fiind astfel cele mai profitabile plasamente personale.Potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj

Investiţiile în acţiunile de pe RASDAQ au adus randamente de 33% în ultimele 12 luni, fiind astfel cele mai profitabile plasamente personale.
Potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, investiţia în obligaţiuni corporative ar fi adus în perioada analizată un randament anual de 15%, obligaţiunile municipale - 14%, iar depozitele bancare pe 12 luni - 10%. În prezent, dobânda medie la depozitele în lei pe 12 luni este de 8,8%, iar la cele în euro de 3,15%.
Investiţiile în fondurile mutuale au avut, în perioada analizată, un randament mediu de 11,62%. Cei care şi-au transformat leii în dolari, în urmă cu un an de zile, au înregistrat o pierdere de 5,59%, iar cei care şi-au păstrat economiile în euro au înregistrat o depreciere de 1,47 procente.
În schimb, investitorii care au plasat bani în acţiunile cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat în ultimele 12 luni un randament mediu de 30%, măsurat de evoluţia indicelui compozit BET-C. Rata inflaţiei în ultimele 12 luni a fost de 5,48%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite