Planurile lui Patriciu în bănci, energie şi media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu (foto) este dispus să investească mai multe miliarde de euro în următorii ani în tehnologia dedicată explorării nămolului sapropelic din Marea Neagră, afacere pe care o dezvoltă prin intermediul Marine Resources Exploration International.

Potrivit NewsIn, investiţia va fi realizată în asociere cu un partener, iar producţia va începe peste trei-opt ani. Patriciu a precizat că mai deţine o licenţă similară în afara României.

Nămolul sapropelic conţine straturi de sedimente şi materie organică din care se poate obţine gaz sintetic.

Potrivit lui Patriciu, gazhidraţii sunt sursa de energie a viitorului, ce se va dovedi mai ieftină decât cea nucleară, iar rezervele de astfel de resurse sunt mult mai mari decât hidrocarburile clasice.

Omul de afaceri a mai spus că vrea să-şi extindă afacerile din sectorul bancar şi să cumpere una-două bănci pe an în ţări cu legislaţie liberală, din zone precum Asia Centrală şi de Sud-Est sau Africa.

De asemenea, Adevărul Holding, trust de presă pe care îl patronează, va începe în această iarnă producţia de emisiuni de televiziune, show-uri şi programe de ştiri, după investiţii de câteva sute de mii de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite