Planul de securizare a Bagdadului a intrat în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile irakiene au închis frontierele cu Iranul şi Siria Premierul irakian Nouri al-Maliki a anunţat ieri că a început aplicarea planului de securitate care prevede

Autorităţile irakiene au închis frontierele cu Iranul şi Siria

Premierul irakian Nouri al-Maliki a anunţat ieri că a început aplicarea planului de securitate care prevede puteri sporite pentru poliţie şi armată la Bagdad. General-locotenentul Abboud Gambar, însărcinat cu aplicarea acestui plan, a anunţat că acesta prevede şi închiderea, timp de trei zile, a frontierei terestre cu Iranul şi Siria. Iranul, care are o frontieră de 1.450 km cu Irakul, este acuzat de Statele Unite că furnizează arme insurgenţilor şiiţi şi sunniţi,iar Siria, care are o frontieră de 600 km, oferă arme de regulă insurgenţilor sunniţi. Purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA a precizat că închiderea punctelor de frontieră este necesară pentru îmbunătăţirea sistemului informatic şi al infrastructurii.

Ofiţerul irakian a anunţat că toţi cei ce vor încălca măsurile impuse vor fi judecaţi în virtutea legii antiteroriste", conform unor proceduri "excepţionale". Armata americană a anunţat ieri arestarea a 27 de presupuşi membri ai ramurii irakiene a reţelei teroriste Al-Qaida, în cadrul operaţiunilor desfăşurate în apropiere de Bagdad şi la vest de capitala irakiană, transmite AFP. Unul dintre raiduri a vizat localitatea Ramadi, bastion al insurecţiei sunnite din Irak, situat în provincia Al-Anbar, la 110 km vest de Bagdad. Cu acest prilej, au fost reţinute 20 de persoane şi confiscate calculatoare şi alte echipamente electronice. La periferia Bagdadului, soldaţii Forţei multinaţionale sub comandament american au arestat patru persoane suspectate de legături cu ramura irakiană a Al-Qaida.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite