Planul Urbanistic General, între clujeni şi italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de licitaţie s-a întrunit astăzi pentru a decide cine se califică pentru negocierea directă a părţii financiare. La concursul de idei pentru Planul Urbanistic General (PUG) s-au prezentat doar doi ofertanţi, Universitatea Tehnică şi societatea italiană Tecnicoop.

 Comisia de licitaţie a Primăriei, condusă de edilul-şef Sorin Apostu, întrunită astăzi a decis că ambele oferte se califică pentru negocie-rea directă.
Săptămâna trecută, comisia a deschis cele două oferte depuse de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (în asociere cu Planwerk şi Bogart Construct) şi societatea italiană Tecnicoop, în asociere cu Studio T.I., Biroul de arhitectură Pietro Pesi şi Arhitectonica, o societate clujeană. Universitatea Tehnică are ca subcontractori Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, DAST Invest şi HIS România. Negocierile cu societatea câştigătoare urmează să înceapă cel mai devreme săptămâna viitoare.

Contract de 3 milioane de lei

Contractul pentru noul Plan Urbanistic General este estimat de Primăria Cluj-Napoca la 3.000.000 de lei, însă valoarea exactă va fi stabilită în urma negocierilor. Ofertanţii trebuiau să se încadreze ca termen în sfârşitul anului 2010, însă
Universitatea Tehnică s-a angajat să finalizeze PUG-ul în 18 luni.

UTCN, cel mai bun punctaj

Comisia a stabilit şi punctajul celor două oferte tehnice. Astfel, UTCN are o medie de 49 de puncte, în timp ce Tecnicoop a acumulat 45,3 puncte. În continuare, se va negocia preţul şi durata derularii contractului cu ambele instituţii. Acestea vor primi 7.500 de lei fiecare, întrucât s-au calificat pentru concurs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite