Plantele curate cresc mai armonios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vrei să ai în casă plante frumoase şi sănătoase, e bine să le cureţi cât mai des frunzele de praf. Particulele de praf, oricât de fine, blochează lumina şi împiedică procesul de

Dacă vrei să ai în casă plante frumoase şi sănătoase, e bine să le cureţi cât mai des frunzele de praf. Particulele de praf, oricât de fine, blochează lumina şi împiedică procesul de fotosinteză al oricărei plante. O floare curată e mai rezistentă la boli şi dăunători.

Curăţarea periodică a frunzelor de ficus, de exemplu, se poate face foarte simplu cu o cârpă moale din bumbac înmuiată în bere. Frunza va căpăta un aspect lucios şi praful va rămâne la distanţă mai mult timp. Dacă este vorba de o plantă cu frunze bogate şi subţiri, trebuie udat mai întâi pământul din ghiveci, ca să nu se răstoarne când punem planta sub un jet de apă călduţă în cadă. După acest duş blând, planta trebuie scuturată de picăturile de apă care pot da frunzelor un aspect pătat. Dacă ai fost plecat de acasă mai multe săptămâni şi plantele sunt foarte murdare, le poţi stropi uşor cu o soluţie de apă cu săpun, după care se clătesc. Amestecul este de un sfert de linguriţă de săpun la un litru de apă. La plantele cu ţepi, îndepărtarea prafului poate fi o problemă. Violeta africană, de exemplu, are frunzele păroase, care nu suportă apa. Cel mai simplu este să folosim o pensulă cu păr moale, ca acelea pentru întins fardul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite