Plajele din România, la standarde internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calitatea plajelor din România a înregistrat, anul trecut, cea mai mare îmbunătăţire din Uniunea Europeană, iar în prezent, 98% din plajele din ţara noastră respectă standardele internaţionale, informează un raport întocmit de Marine Conservation Society, citat de Reuters.

„Nu s-au făcut investiţii majore în plajele din România, doar că acum câţiva ani s-a exagerat foarte mult privind calitatea acestora. A fost o dezinformare totală, iar cei care fac studii au venit şi au constatat că plajele din România nu sunt chiar aşa de rele precum s-a tot spus“, a declarat pentru  „Adevărul“, Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Potrivit acestuia, cele mai bune plaje din România sunt cele din staţiunile Mamaia, Neptun, Olimp şi Saturn. „S-a ajuns cât de cât la normal. Acum pe plaje există puncte sanitare, toalete şi duşuri. Lucruri banale dar care lipseau până acum câţiva ani“, a completat reprezentantul din turism.

Apele din Cipru sunt cele mai curate
Cipru a fost ţara cu cel mai mare procent de ape de scăldat conforme cu standardele UE, de 98,2%. Pe locul al doilea se află Grecia, cu 97,7%, urmată de Franţa, cu 96,3%. De asemenea, toate plajele din Olanda au întrunit standardele minime pentru al patrulea an consecutiv.

În Marea Britanie, calitatea plajelor a scăzut simţitor, numărul plajelor ce nu au întrunit criteriile internaţionale crescând cu 50%. Polonia şi Belgia au fost declarate ţările cu calitatea plajelor cea mai scăzută din Uniunea Europeană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite