Plajele Mării Negre, scoase de sub tutela clanului Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dea o lege a plajelor, care să liniştească apele. Actul normativ indică precis tipul construcţiilor ce pot fi ridicate pe plajă, precum şi modalităţile de amplasare. Sunt permise dotările de

dea o lege a plajelor, care să liniştească apele. Actul normativ indică precis tipul construcţiilor ce pot fi ridicate pe plajă, precum şi modalităţile de amplasare. Sunt permise dotările de agrement specifice plajei, posturi de prim-ajutor şi salvamar, construcţii şi amenajări demontabile cu caracter provizoriu şi module de grupuri sanitare, numai dacă acestea nu se pot amplasa în zone limitrofe. În plus, operatorii sunt obligaţi contractual să achiziţioneze un număr considerabil de utilaje de curăţire şi igienizare a plajei, recipiente de colectare a deşeurilor, umbrele, skijeturi, ambarcaţiuni cu vele sau cu motor şi şezlonguri.
Legea adoptată îi dă peste cap toate planurile primarului Radu Mazăre, care se opune de mai bine de o lună ridicării oricăror construcţii pe plajă. Refuzul primăriei de a da avize se datorează faptului că cei care au câştigat licitaţiile pentru litoral nu se mai numără printre apropiaţii edilului. Anul trecut, când proprietarii de plaje erau alţii, Radu Mazăre a autorizat nu mai puţin de 200 de beach-baruri. A fost atins cel mai mare număr de asemenea locaţii pe plaja de la Mamaia, din ultimii 20 de ani.

Operatorii plajelor, luaţi la puricat
La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat primul termen-limită din contractul încheiat cu noii operatori de pe plaje. Aceştia erau obligaţi să fie la zi cu achiziţiile de utilaje pentru igienizare. În această săptămână, o echipă de control a Direcţiei de Ape "Dobrogea-Litoral" va face o verificare la fiecare dintre firmele câştigătoare. "Prin contract, avem dreptul să verificăm dacă operatorii sunt sau nu în grafic. Acolo unde nu s-au făcut investiţiile, putem merge până la rezilierea contractelor. Avem baza legală pentru asemenea măsuri dure şi nu vom ezita să le aplicăm", a declarat Mădălin Mihailovici, directorul general de la "Apele Române". Acesta a mai adăugat şi faptul că, suma investiţiilor la care operatorii s-au angajat prin contract este, numai pentru acest an, de aproximativ 35 milioane de lei noi, adică echivalentul a 10 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite