Plajele Antalyei, zguduite de o explozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin sezon turistic, Antalya, staţiunea cea mai râvnită de străini pentru perioada concediilor, a fost zguduită din nou de o explozie. Bilanţul deflagraţiei: patru morţi şi 25 de

În plin sezon turistic, Antalya, staţiunea cea mai râvnită de străini pentru perioada concediilor, a fost zguduită din nou de o explozie. Bilanţul deflagraţiei: patru morţi şi 25 de răniţi. Potrivit autorităţilor de la Ankara, victimele erau cetăţeni ruşi, norvegieni, unguri şi turci. La rândul său, Ambasada României de la Ankara confirmă că nu există cetăţeni români printre cei decedaţi ori printre răniţi. Explozia a avut loc în nordul staţiunii, lângă cascada Manavgat, una dintre destinaţiile turistice favorite ale străinilor veniţi la malul Mediteranei. Investigaţiile aflate încă în desfăşurare arată că este vorba despre explozia unui recipient de gaz supraîncălzit aflat în apropierea unui restaurant. Autorităţile turce nu exclud însă posibilitatea unui atentat în contextul în care în 2005 incidentele de acest gen s-au ţinut lanţ. Acuzaţiile s-au îndreptat în principal către gherila kurdă, care luptă pentru separarea de Ankara încă din 1984, ori către organizaţiile de militanţi islamişti. Numai în august 2005 o astfel de explozie, tot în Antalya, a rănit grav şase persoane. În urma atacurilor cu bombă de la Istanbul din noiembrie 2003 au murit 60 de persoane.
Românii, sfătuiţi să evite locurile aglomerate
Turcia este vizitată în fiecare an de peste opt milioane de turişti străini, în mare parte germani şi britanici. Anul trecut au vizitat Turcia circa 80.000 de turişti români, care în mare parte s-au decis pentru staţiunile Antalya, Bodrun şi Marmaris. Consulul român de la Ankara, Gabriel Petric, îi sfătuieşte pe românii care vin în Turcia să sune fie la ambasadă, fie la consulatele româneşti de la Istanbul ori Izmir pentru a-şi anunţa prezenţa. "Românii care vin în vacanţă în Turcia ar trebui să lase un număr de mobil la ambasadă ori la consulatele româneşti din regiunea în care se află, pentru a putea primi rapid ajutor în caz de nevoie", a declarat Petric. "Nu există un pericol terorist iminent în acest moment. Totuşi, este necesară precauţia", a adăugat el. Ambasada României la Ankara recomandă turiştilor români în Turcia să evite locurile aglomerate, precum restaurantele şi discotecile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite