Plagiatul, de la Platon la Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Ioan Rus
Ministrul de Interne, Ioan Rus

În ciuda deciziei de vineri, premierul acuzat de plagiat este apărat vehement de colegii săi de partid şi de guvern.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, susţine că Victor Ponta n-are motive să demisioneze, întrucât fenomenul plagiatului este ceva normal în ultimii 2000 de ani. „De la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat", a explicat Rus la Antena 3.

Nici membrii comisiei care l-au „judecat" pe Ponta nu au scăpat de criticile ministrului de Interne. „O ceată de portocalii s-a întrunit astăzi, în frunte cu un chimist, să atace cu duritate maximă nişte chestiuni legate de drept. Nu trebuie să demisioneze premierul", a conchis Rus.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a ieşit la atac invocând diverse texte de lege care nu ar fi fost respectate. „Vreau să spun că această comisie nu avea calitatea potrivit Regulamentului, să se pronunţe asupra lucrării (lui Victor Ponta - n.r.) şi, mai mult, nu era cvorum. Discuţia s-a dus într-o sferă politică. Mi se pare impardonabil, din punctul meu de vedere, această poziţie", a spus Pop.

Ecaterina Andronescu, nominalizată vineri pentru portofoliul Educaţiei, este de aceeaşi părere. „Pe acest subiect trebuie să se exprime comunitatea academică. Acolo trebuie să se clarifice problema. Nu trebuie să o aducem în politică", a declarat ea.

Un alt mebru al cabinetului, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, i-a îndemnat, sâmbătă, pe absolvenţii Facultăţii de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj să aleagă „calea dreaptă", iar prin ceea ce vor face să transmită un semnal de profesionalism, de integritate, de seriozitate.

PDL cere demisia premierului

Noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a cerut demisia premierului Victor Ponta, sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară a partidului. „Sunt la putere (USL - n.r.) de câteva luni şi vedem corupţie, amatorism, plagiat. Plagiatul a fost dovedit clar. Uitaţi la ce practici apelează USL pentru a-şi salva preşedintele de furt, de plagiat. (...) S-a inventat un nou Grăjdan şi îl cheamă Pop. Pentru toate astea, noi astăzi îi cerem demisia domnului prim-ministru Victor Ponta", a spus Blaga. Forul de conducere al PDL a adoptat o rezoluţie prin care partidul face apel la toate „forţele prodemocratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalităţii şi a statului de drept lansat de Guvernul USL".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite